Neler Oluyor? Ekipten Açıklama Geldi, Yükseldi!

PEPE kripto para birimi topluluğu 24 Ağustos’tan beri bir karışıklık ve belirsizlik durumunda. Yaklaşık 15 milyon dolar değerindeki yaklaşık 16 trilyon PEPE tokenı, harekete geçti.  PEPE tokenları; multisig CEX cüzdanından OKX, Binance, Kucoin ve Bybit dahil olmak üzere çeşitli kripto borsalarına gitti. Hızlı ve şaşırtıcı işlemler, topluluğun projenin ve ekibinin bütünlüğünü sorgulamasına yol açtı. İşte detaylar…

PEPE, kaos ortamı yaşıyor: Neler oluyor?

Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere PEPE için son zamanlarda bir kaos ortamı var. Durum, multisig cüzdan için gerekli imza sahiplerinin ciddi şekilde azaltılmasıyla daha da kötüleşti ve 5/8 cüzdandan sadece 2/8’e düşerek topluluğu kargaşa içinde bıraktı. Azalan 10 trilyon token bakiyesi ve geriye kalan yalnızca bir imzacıyla belirsizlikler ortaya çıktı. Bununla birlikte, kaosun ortasında, PEPE topluluğu hem kalan tokenlerin hem de projenin Twitter hesabının güvenli bir şekilde tutulduğuna dair güvence aldı. Ekip, karmaşık duruma ışık tutmaya çalışarak PEPE projesinin başlangıcından bu yana kötü niyetli üyeler tarafından yönlendirilen iç çatışmalarla boğuştuğunu ortaya koydu.

PEPE projesi ilk günlerinden itibaren ilerlemeyi engelleyen ve ilk hafta içinde kilit ekip üyelerinin ayrılmasına yol açan iç çekişmeler yaşadı. Bu ayrılmalar sadece geliştirme sürecini değil, aynı zamanda gerekli çoklu imzaları da sekteye uğratarak hassas bir durum yarattı. Üç eski ekip üyesinin güvenlik açıklarından fayda sağlamak için gizlice geri döndüğü ortaya çıktı. İddialara göre, yetkileri olmadan multi-sig cüzdanına erişim sağladı. Böylece toplam arzın yüzde 60’ına denk gelen 16 trilyon tokenı hortumladılar. Bu tokenlar hızlı bir şekilde çeşitli borsalara gitti ve kişilerle ilgili izler ortadan kayboldu.

Birçok kullanıcı zarara uğradı

Bu manevranın ardından topluluk sarsılarak endişe yaşadı. Bu da çok sayıda üyenin potansiyel olarak zarar etmesine neden oldu. CEX cüzdanında tutulan tokenlar, doğrudan piyasa satışı veya ekip kazancının ötesinde amaçlar için tasarlanmıştı. Projenin şu anki koruyucusu, bu tokenleri “fedakâr çabalar” ve hatta “kontrollü yakma” için kullanma arzusunu dile getirdi. PEPE Twitter hesabı ve multi-sig içinde kalan 10 trilyon token ile ilgili güvence hissi yoğunlaştı.  Topluluğun önde gelen isimleriyle işbirliği yapan proje liderliği, PEPE’yi daha parlak bir geleceğe doğru yönlendirmeyi, esnek ve merkezi olmayan bir meme-coin varlığı olarak potansiyelinden yararlanmayı hedefliyor.

Ortalık sakinleşmeye başladığında, multi-sig’den taşınan tokenların çoğu hareket etti. Bunların OKX ve Binance gibi borsalarda hızla tasfiye edildiği görülmekte. Kalan 10 trilyon tokenin eski multi-sig’den daha güvenli bir cüzdana aktarılması gündeme geldi. Ayrıca 26 Ağustos’ta PEPE’nin resmi Telegram grubu, grup sahibinin hesabının hacklenmesi nedeniyle devre dışı kaldı. Erişimi yeniden kazanmak ve yeni iletişim kanalları kurmak için çalışmalar başladı. Zira resmi Push kanalı resmi bilgilerin tek kaynağı oldu. Ayrıca, orijinal adresten kalan 10,6 trilyon PEPE token başarılı şekilde yeni adrese aktarıldı.

Çelişkili açıklamalar ortaya çıktı

Şimdiye kadar devam eden kargaşanın ortasında çelişkili açıklamalar ortaya çıktı. CryptoPhunks ve NFT pazarı Not Larva Labs’ın kurucusu Pauly, açıklama yaptı. PEPE’nin “coin satışıyla ilgili gerçek” hakkındaki resmi açıklamasının tamamen yanlış olduğunu iddia etti. Bu açıklama, topluluğu ve hatta Pepe the Frog’un orijinal yaratıcısı Matt_Furie’yi bir kafa karışıklığına sürükledi. PEPE ekibinin üyesi olduğunu iddia eden Pauly, Amerikalı fotoğrafçı Zachary Testa’nın PEPE’nin kurucusu olduğunu açıkladı. Pauly ayrıca Zachary’nin PEPE’den elde ettiği geliri, iddiaya göre Kurbağa Pepe’nin yaratıcısı Matt. Furie’ye herhangi bir telif ödemeden 865.000 dolarlık mor bir Lamborghini almak için kullandığını ortaya çıkardı.

PEPE fiyatı açıklamalarla yükseldi

PEPE bu çalkantılı sularda ilerlerken, coinin fiyatı ilk başta bir düşüş yaşadı. Dün sabah saatlerinde dip yapan kripto para, ekibin en son açıklamaları ile yükseldi. Kripto paranın inişli çıkışlı grafiği aşağıda görülmekte.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1