NASA, Crew-7 görevi için açıklama yaptı

Geçtiğimiz günlerde Crew-7 uçuşunu 26 Ağust’a erteleyen NASA, görevin başladığını duyurdu. NASA, Crew-7 mürettebatının Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) varmadan önce Crew Dragon uzay aracıyla seyahat edeceğini açıkladı.

NASA, Crew-7 görevi için açıklama yaptı

NASA Yöneticisi Bill Nelson yaptığı açıklamada, “Crew-7, hem Amerikan yaratıcılığının gücünün hem de birlikte çalıştığımızda neler başarabileceğimizin parlak bir örneğidir. İstasyonda mürettebat, Dünya’daki insanlığa fayda sağlarken Ay, Mars ve ötesine yapılacak görevlere hazırlanmak için 200’den fazla bilim deneyi ve teknoloji gösterisi gerçekleştirecek. NASA, dünyanın dört bir yanındaki ülkelerle ortaklık kurarak cesur görevlerimizi gerçekleştirmek için en iyi bilimsel beyinleri işe alıyor ve birlikte çalıştığımızda daha fazlasını yapabileceğimiz ve daha fazlasını öğrenebileceğimiz açık.” ifadelerine yer verdi.

İlk olarak 25 Ağustos’ta planlanan fırlatma, Crew Dragon uzay aracının daha ayrıntılı analizi için ertelendi. Yaklaşık bir günlük bir gecikmenin ardından cumartesi günü devam edebildi.

NASA ve SpaceX’in Crew-7 uçuşu nasıl izlenir?

NASA ve SpaceX’in Crew-7 uçuşu nasıl izlenir?

NASA ve SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) yapılacak Crew-7 uçuşu için son hazırlıklarını yapıyor. Peki fırlatma nasıl izlenir?

Ekibin ISS’ye varması ve istasyonun Harmony modülüne 27 Ağustos Pazar günü sabah 8:39 ET’de (PT 5:39) kenetlenmesi planlanıyor. Crew-7 astronotları, Crew Dragon ile Crew Dragon arasındaki kapağı açacak.

Crew-7 görevinde NASA astronotları Stephen Bowen, Woody Hoburg ve Frank Rubio’nun yanı sıra BAE astronotu Sultan Alneyadi ve Roscosmos kozmonotları Sergey Prokopyev, Dmitri Petelin ve Andrey Fedyaev gibi farklı ülkelerden mürettebat da bulunuyor.
Crew-7 astronotları yaklaşık altı ay boyunca ISS’de kalacak ve bu süre zarfında gelen kargo görevlerini denetlemek ve özel Axiom-3 misyonu geldiğinde orada olmak gibi görevleri üstlenecekler. Bununla birlikte, uzayda uyku deneyi, uzay istasyonunun dışından mikrobiyal örnekler alma ve uzayda insan sağlığını araştırma da dahil olmak üzere bazı bilimsel araştırmalar yapılacak.

source site-28