Nansen Araştırmacıları: Bu Altcoin Projesine İlgi Devam Ediyor!

Ethereum tabanlı katman-2 çözümü Arbitrum, araştırmaya göre son çeyrekte büyüdü. Bu büyüme, özellikle Mart ayında gerçekleşen ARB airdrop etkinliği sonrasında ivme kazandı.

Nansen raporuna göre, katman-2 blok zinciri sürekli olarak artan işlem sayısına ve yeni katılımcı akışına dayalı güçlü bir aktiviteye sahip. Mart ayındaki airdrop’un ardından ARB ağı daha fazla aktiviteye sahne oldu. Araştırmacılar, ağda ilk kez işlem yapan yeni cüzdanların sayısının arttığını tespit etti. Nansen analistlerine göre yeni kullanıcı artışı organik bir büyümeyi işaret ediyor. Bazı metriklerde ARB ağının büyüme oranı ETH’yi bile geçiyor. Ancak 31 Mayıs 2022’de airdrop yapan Optimism ağı aynı artışı yaşamadı.

ARB ve OP: İki Rakip L2 Projesi

Ancak 31 Mayıs 2022’de airdrop yapan Optimism ağı aynı artışı yaşamadı. Arbitrum ve Optimism, Ethereum için popüler katman-2 ölçeklendirme çözümleri olarak biliniyor. Arbitrum, Arbitrum Orbit adını taşıyan yeni bir çözümü de sunmuş durumda. Orbit, kullanıcıların kendi Arbitrum tabanlı derlemelerini oluşturmasını sağlıyor. Bu çözüm, Optimism’in OP Stack’ine benzer bir şekilde, kendi gizliliği, izinleri, ücret belirteci ve yönetişim özelliklerine sahip.

Bu tür altcoin projeleri daha hızlı, düşük maliyetli ve güvenli işlemler sunmayı amaçlayarak Ethereum ekosistemini desteklemeyi ve büyütmeyi hedefliyor. Arbitrum ve Optimism arasındaki temel fark ise şu şekilde: Optimism daha çok katman-2 pazarına yönelirken, Arbitrum’un hedefi ise daha çok uygulamalar üzerine.

ARB Fiyatı

ETH katman-2 çözümüne ait altcoin birimi ARB, dün akşam yaşanan düşüşten nasibini aldı.

Hafta başından bu yana %12 değer kaybeden altcoin an itibariyle 1$’dan alıcı buluyor. Arbitrum 1,05 ve 1,22 dirençlerini geçtiği takdirde yeni bir ralliye başlaması muhtemel.

source site-2