Nam Salan Analist Açıkladı! Bitcoin İçin Bunları Bekleyin

Mevcut Bitcoin ve altcoin ortamı ürkütücü derecede sessiz durumda. Ayrıca birçok kişinin güçlü bir boğa döngüsü günlerinin uzak bir anı olup olmadığını merak etmesine neden oluyor. Kripto para piyasasını şekillendiren tarihsel modeller göz önüne alındığında bu anlaşılabilir bir duygu. Böyle bir durum içinde analist Michaël van de Poppe Bitcoin ayı piyasasını yorumluyor. Detaylara bakalım.

Genişleme ve daralma döngüleri

Bitcoin BTC’nin yolculuğu genişleme, keskin düzeltmeler, birikme dönemleri ve yenilenen genişleme döngüleriyle işaretleniyor. Ancak bu döngüler, verilere yansıyan önemli bir faktör olan süre açısından farklılık gösteriyor. Mevcut ayı piyasasını tarihsel olaylarla karşılaştırdığımızda, 2015 yılında gözlemlenen yatay hareketin yankılarını buluyoruz. Buna göre bu tür aşamalarda, kripto paraların temel dayanakları güçlense bile güven azalıyor.

Mevcut senaryo, Kasım 21’deki değerleme zirvesinden önemli bir düşüşün altını çiziyor. Buna göre 50’nin üzerinde bir düşüş ve 490 gündür devam eden bir ayı piyasası ile Bitcoin ve kripto para piyasası zorlu bir dönemden geçiyor.

Bitcoin için duygusal rollercoaster

Bu yazıyı okuyan pek çok kişi muhtemelen ilk derin Bitcoin ve kripto para ayı döngüsünü yaşıyor. Ayrıca bunun acısı hissediliyor. İster 2018/2019’da, ister COVID kaynaklı çöküş sırasında, isterse devam eden ayı piyasasında olsun, bu tür dönemler önemli dersler verir.

Gelecekteki kazançlar için dersleri birleştirmek gerekiyor. Diğer taraftan Bitcoin hükümet ve kurumsal çevrelerde giderek daha fazla ilgi görüyor. Ayrıca son dönemde yaşanan olaylar benimsemeye örnek teşkil ediyor. İşte bunlardan birkaçı.

  • Blackrock ve Valkyrie’nin madencilik şirketlerindeki hisseleri.
  • Bitcoin ve Ethereum ETF başvuruları dalgası.
  • Avrupa’da ETF’lerin piyasaya sürülmesi.
  • Hong Kong kriptoyu kucaklıyor.
  • Umman’ın milyar dolarlık Bitcoin yatırımı.

İronik bir şekilde, bu gelişmeler fiyatlara hemen yansımıyor. Hakim “ayı piyasası durumu”nun gerisinde kalan piyasa dinamikleri, fiyatları iki yıldır durgun tutuyor.

Duygusal kasırganın dizginlenmesi

Durgunluk hissi ve piyasanın neden tepki vermediği sorusu, hakim olan ‘zaman kapitülasyonu’ aşamasından kaynaklanmakta. Ancak bu dönem de potansiyel olarak önümüzdeki birkaç ay içinde geçecek. Ayrıca Bitcoin ve kriptolar için yeniden canlanmanın önünü açacaktır.

Bekleyişin ortasında, iç gözlem çok önemli. Kriptokoin.com olarak baktığımızda duygusal türbülansın kaynağını belirlemek gerekiyor. Diğer taraftan bundan ders çıkarın ve yaklaşan yıllarda edindiğiniz bilgileri kullanmaya hazırlanın. Geçmiş döngülerin de gösterdiği gibi, bu durağanlık aşaması eninde sonunda yerini beklenmedik bir hızlanmaya bırakacak. Sabır ve stratejik kavrayış bu aşamada müttefikleriniz. Piyasa geliştikçe siz de gelişeceksiniz. Ayrıca önünüzdeki Bitcoin döngülerinde paha biçilmez olduğunu kanıtlayacak deneyimler edineceksiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1