Michaël van de Poppe’den Ralli Müjdesi: Altcoin’ler Bu Döngüyü Takip Ediyor!

Yaygın olarak takip edilen bir kripto analistine göre, Ethereum (ETH) ve diğer altcoin’ler yukarı doğru büyük bir hamle için zemin hazırlıyor olabilir.

Popüler analist Michaël van de Poppe, dijital varlık piyasasının Bitcoin halving olayları öncesinde ve sonrasında tarihsel bir model izlediği tezini savunuyor. Bu modele göre, yatırımcıların duygusal tepkileri ve altcoin’lerin değeri, Bitcoin halving döngülerine paralel bir şekilde hareket edebilir.

Van de Poppe’nin tezi, geçmişte yaşanan olayların gelecekte de benzer şekillerde tekrarlanabileceği yönündedir. Özellikle yatırımcı hissiyatı ve altcoin’lerin bu modele uygun şekilde hareket ettiğini öne sürmektedir. Şu an, 20 Nisan 2024 tarihinde beklenen bir sonraki BTC halving etkinliğine 10 ay kala, yatırımcıların genellikle daha temkinli bir tutum sergilediği ve altcoin’lerin değer kaybettiği bir dönem yaşanıyor. Bu dönemde piyasadaki genel hissiyatın daha düşük seviyelere indiğini ve yatırımcıların risk almaktan kaçındığı gözlemlenebilir.

“İnsanlar piyasalardan çıkmak istediklerinden ve piyasaların zaten yeni bir boğa döngüsüne başladığına inanmama eğiliminde olduklarından, her ralli hayal kırıklığı yaratıyor. Ta ki gerçek hamle gerçekleşene ve insanlar pozisyonlarına girme şansı bulamayana kadar. Bu nedenle pozisyon oluşturmayı erken bir aşamada, yani fiyat seviyelerine bakmaya başladığınız zamanda yapmak çok önemlidir.

Bitcoin halving etkinliğine 10 ay kaldı. Duyarlılığın en düşük olduğu ve altcoin’lerin genellikle döngünün en düşük seviyelerinde işlem görüğü dönem. Bitcoin hakimiyeti zirve yapıyor ve bu döngüde tekrar bu seviyeye ulaşmayacak. Bu olay 2015 yılında halving etkinliğinden on ay önce gerçekleşti. Bu olay 2019’da halving etkinliğinden de on ay önce gerçekleşti. Bu, halving etkinliğinden on ay önce, 2023’te tekrar gerçekleşiyor.”

Bunların yanında analiste göre, 200 haftalık hareketli ortalama (MA) ve 200 haftalık üstel hareketli ortalama (EMA) geçmişte olduğu gibi direnç gibi hareket ediyor. Buna karşın altcoin’ler toparlanma belirtileri sergiliyor:

“200 Haftalık MA ve EMA’nın net bir şekilde reddedilmesi ve düşüşün devam etmesi beklenirken, altcoin’ler yeni bir döngüye doğru BTC işlem çiftinde yavaş yavaş toparlanıyor. Kimse bunu beklemese de yaşanıyor.”

Son olarak analist Ethereum ve Chainlink (LINK) gibi birçok altcoin projesinin ayı piyasası sırasında gelişmeye devam ettiğini ve bu sayede boğa döngüsü başladığında devasa ralli etkinliklerine zemin hazırladığını söylüyor.

“İşin iyi yanı, pek çok sahte projenin piyasadan silinip gitmesi, iyi olanların ise sürekli olarak daha da gelişmesidir. Ethereum, PoS’a (hisse kanıtı) geçiş yaptı ve maksimum bir ay içinde vadeli işlemlere dayalı Ethereum ETF’leri (borsa yatırım fonları) piyasaya sürülecek. Chainlink, CCIP’yi (Chain’ler Arası Birlikte Çalışabilirlik Protokolü) geliştirdi ve DeFi (merkezi olmayan finans), NFT’ler (değiştirilemez token’lar) ve daha fazlasındaki diğer ilerlemelerden bahsetmiyorum bile.” 

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.


source site-7