Meme Coin Rüzgarı: Santiment’in Uyarısı Yatırımcıları Endişelendirdi!

Kripto analitik firması Santiment, meme coin’lerin son günlerdeki yükselişine dikkat çekerek ilgi uyandıran bir tahminde bulundu. Santiment’in analizine göre söz konusu yükseliş dijital varlık piyasaları için yaklaşan bir düzeltmeye işaret ediyor olabilir.

Meme coin’lerin son dönemdeki hızlı artışı, bazı yatırımcıların dikkatini çekmiş olsa da, bu tür varlıkların volatilitesi ve piyasa koşullarının değişkenliği nedeniyle, yatırımcılar arasında bazı endişeleri de beraberinde getiriyor.

Yeni bir raporda Santiment, Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB), Apecoin (APE) ve Pepe (PEPE) gibi coin’lerin yükselişi hakkında şunları söyledi:

“Hafta sonu başlarken Bitcoin, Ethereum veya XRP çok ihtiyaç duyulan piyasa değerini kazanmıyor… Görünüşe göre meme coin’lerin parlama zamanı. Dogecoin, Shiba Inu, Apecoin ve Pepe arasında hepsi ya Bitcoin fiyatına karşı bir haftanın en yüksek seviyesinde… ya da onu geçmeye çok yakın.”

Diğer birkaç altcoin biraz iyi durumda olsa da Santiment, meme coin sektörünün yukarı yönlü “eşgüdümlü bir çaba” içinde olduğunu savunuyor. Santiment’in analistleri, tarihsel verilere dayanarak, meme coin’lerin son dönemdeki hızlı artışının kripto piyasalarında aşırı ısınmanın bir işareti olduğunu iddia ediyor.

“Tarihsel olarak, gerçekten yalnızca minimum geliştirme faaliyeti gören (en iyi ihtimalle) spekülatif varlıklardan gelen dalgalanmaların farkında olmamız gerekiyor. Bu genellikle tüm kripto piyasasının “aşırı ısınmış” bölgeye doğru yöneldiğinin bir işareti olabilir. Bu dört varlık izole yükselişler görmesi, genellikle açgözlülük ve/veya can sıkıntısı ile ilişkilendirilir. Ve bu iki davranışın genellikle piyasalar üzerinde olumsuz etkileri oluyor.”

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.

source site-7