Küresel Bankalar Arası Gönderim Sistemi Swift, Bu Altcoinle Olan Projenin Başarıyla Tamamlandığını Duyurdu!

Küresel bankalar arası gönderim sistemi Swift ve Web3 hizmetleri platformu Chainlink, çeşitli özel ve genel blok zincirleri arasında tokenize değer transferlerini kolaylaştırmayı amaçlayan deneysel bir projenin başarıyla tamamlandığını duyurdu.

Swift ve Chainlink İşbirliği Çoklu Blok Zincirlerinde Tokenizasyon Deneyini Başarıyla Yürütüyor

Bugün yapılan bir basın açıklamasıyla duyurulan bu çığır açıcı girişimin başarısı, tokenize varlık piyasalarının küresel ölçekte verimliliğini ve ölçeklenebilirliğini artırmaya yönelik önemli bir adımı işaret ediyor.

Swift’in Chainlink ile Haziran ayında başlayan işbirliğinde, aralarında BNP Paribas, BNY Mellon, The Depository Trust & Clearing Corporation ve Lloyds Banking Group’un da bulunduğu önde gelen finans kuruluşlarından oluşan bir konsorsiyum yer aldı.

Bu ortak girişimin temel amacı, çoklu blok zinciri ağları ile Swift’in yerleşik altyapısı arasındaki sorunsuz bağlantıyı keşfetmekti.

Tokenlaştırılmış değerin farklı blok zincirleri arasında aktarılmasının yakın zamanda başarılması, tokenlaştırılmış varlık piyasalarının büyümesini ve ölçeklenebilirliğini engelleyen darboğazları hafifletme potansiyeline sahip olduğu için finans sektöründe iyimserliğe yol açtı.

Swift’in güvenilir ve güvenli altyapısı, Chainlink’in Çapraz Zincir Birlikte Çalışabilirlik Protokolü (CCIP) ile birlikte, birbirine bağlı blok zinciri çözümlerinin uygulanabilirliğini göstermiştir.

Swift’in İnovasyon Baş Sorumlusu Tom Zschach, tokenizasyonun potansiyelinin gerçekleştirilmesi için daha geniş finansal ekosistemde sorunsuz bağlantının önemini vurguladı.

Zschach, Swift’in mevcut altyapısının merkezi bir bağlantı noktası olarak hizmet verebileceğini ve böylece tokenizasyonun gelişimi yolundaki önemli bir engeli ortadan kaldırabileceğini belirtti.

Chainlink’in CCIP’sini kullanan işbirliği, farklı blok zincirleri arasında birlikte çalışabilirliği başarıyla sağladı. Kısa bir süre önce Temmuz ayında hayata geçirilen CCIP, zincirler arası uygulama ve hizmetlerin oluşturulmasını kolaylaştırmada önemli bir rol oynuyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4