Kripto Yatırımcılarının Google Trend Verileri Geldi: Bu Coin’de Artış Var!

Bitcoin, bir süredir yatırımcıları için istediği performansı sunmakta zorlanırken, fiyat istikrarını da korumayı başardı ve konsolide oldu. Ancak piyasada yer alanların ortak görüşü ‘olumlu’ kalarak potansiyel yükselişleri korumaya devam ediyor.

Google Trends verilerini inceleyen analistler, geçtiğimiz yıl boyunca yapılan “Bitcoin satın al” aramalarını inceledi. Verilere göre söz konusu aramaların hacmi istikrarlı bir şekilde artmış durumda. Artış yıllık bazda %42 oranında seyrederken, popülerlik puanı 74 civarında. Koinfinans.com olarak bildirdiğimiz üzere arama teriminin puanı 2022 yılında 100 ile zirve yapmıştı.

Bitcoin haberleriBölgesel eğilimler incelendiğinde, Nijerya 100’lük en yüksek popülerlik puanıyla lider olurken, 33 puanla Kamerun, 23 puanla St. Helena listeyi tamamlıyor. Gana 19 puanla dördüncü sırada yer alırken, Amerika Birleşik Devletleri 7 puanla beşinci sırada yer almaktadır.

Bitcoin’e olan ilgi, kripto para biriminin 30.000 dolar seviyesinin üzerinde bir ralliyi sürdürememesinin ardından arttı. Son dönemde 25.000 dolar gerileyen BTC, cazip bir alım fırsatı yaratmış olabilir.

Kripto alanında yaklaşan olayların yol açtığı potansiyel bir ralliye ilişkin spekülasyonlar dikkat çekicidir ve 2024 Bitcoin yarılanması önemli bir katalizör olarak görülmektedir. Ayrıca, ilk spot Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) onaylanma olasılığı belirdiğinden dikkatler Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) çevrildi. Bu onayın kurumsal yatırımcıları çekmesi bekleniyor.

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.

source site-8