“Kripto Riskli” Diyen Aday Singapur’da Seçimleri Kazandı!

Son dönemde çektiği büyük kripto yatırımlarıyla gündem olan şehir devleti Singapur’da seçimler tamamlandı. Geçtiğimiz haftasonu tamamlanan seçim süreci sonucunda Tharman Shanmugaratnam, toplam oyların %70’ini alarak açık ara farkla ülkenin yeni başkanı oldu. Shanmugaratnam, 14 Eylül 2023 tarihinde resmen görevine başlayacak.

Singapur’da yapılan başkanlık seçimleri kripto para yatırımcılarının yakından takip etmesi gereken bir mesele. Çünkü seçilen aday Tharman Shanmugaratnam, Singapur Para Otoritesi MAS’ta daha önce görev yaptı. 2011 yılından 2023’e kadar MAS başkanlığını yürüten seçilmiş yöneticinin kripto para sektörü ile ilgili daha önce söyledikleri yeniden gündeme geliyor.

Eski MAS ve yeni Singapur başkanı Tharman Shanmugaratnam, 2021 yılında yaptığı bir açıklamada kripto para yatırımcılarını rahatsız etmişti. Devlet yetkilisi, kripto varlıkları “son derece değişken ve yatırım için riskli” olarak tanımladı.

Yeni başkan, eski görevindeyken Coinbase ve Bitstamp gibi borsalara lisans vermişti. Ancak artık elinde tam yetki varken kriptoya karşı nasıl bir tavır takınacağı merak konusu.

source site-1