Kripto Paralar Bankalar İçin Risk Mi? FDIC Raporu!

ABD’de kripto para birimlerinin düzenlenmesine dair çalışmalar devam ederken bu konuda üst düzey kurumlardan kripto paralara ilişkin raporlar hazırlanıyor.

Bu noktada son rapor kripto paraların potansiyel riskler barındırdığını düşünen ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu’ndan (FDIC) geldi.

The Block’un haberine göre, FDIC ilk kez özellikle kripto para risklerine ilişkin 2023 Risk İnceleme Raporunu yayınladı.

Raporunda kripto para ve stablecoin faaliyetlerinin ABD bankacılık sistemi için karmaşık riskler oluşturduğunu belirten FDIC, bu risklerin yakından izlenmesini gerektirdiğini söyledi.

“Kripto paralarla ilgili faaliyetler, ABD bankacılık sistemi için tam olarak değerlendirilmesi zor olan yeni ve karmaşık riskler oluşturabilir.

Zira kripto paralara olan ilgi günden güne artmaya devam ediyor.

Bu noktada bazı bankaların kripto para faaliyetlerinde bulunmaya yönelik artan ilgisi de hızlandığından, FDIC bu faaliyetlerle ilişkili riskleri daha iyi anlamak için daha fazla bilgiye ihtiyaç duyulduğuna karar verdi.”

FDIC son olarak diğer bankacılık düzenleyicilerinin yanı sıra, kripto paraların barındırdığı riskleri ele almak için daha fazla izleme ve rehberlik önlemleri önererek “FDIC diğer federal bankacılık kurumlarının yanı sıra, bankacılık kuruluşlarının kripto faaliyetlerini yakından izlemeye ve bankacılık sisteminin istikrarını ve bütünlüğünü sağlamak için sağlam denetim tartışmaları ve daha fazla rehberlik yayınlamaya kararlı olmaya devam edecek.” dedi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4