Kripto Para Milyarderi: İdeal Portföyde Bunlar Olmalı!

Galaxy Digital’in CEO’su ünlü kripto para milyarderi Michael Novogratz, genç yatırımcılar için ideal bir portföy önerdi. Listede kripto paraların yanı sıra değerli metaller ve hisse senetleri de yer alıyor.

Michael Novogratz, 100 bin dolarlık yatırım için ideal bir portföy paylaştı

Novogratz, kripto para endüstrisinin yüksek sesli savunucularından biridir. Son zamanlarda, ABD düzenleyicilerinin sektör üzerinde baskı oluşturan eylemlerini eleştirdi. Yakın tarihli bir röportajda, şaşırtıcı bir şekilde kripto para birimleri içeren uygun bir yatırım portföyü için kendi tarifini paylaştı.

Galaxy Digital CEO’su, risk toleransı yüksek genç yatırımcılar için Alibaba hisseleri, gümüş, altın, Bitcoin ve Ethereum gibi bir portföy öneriyor. Yapay zekanın gelişimi hızlanırken kripto savunucusunun da önerileri var…

Novogratz’ın önerisi aynı zamanda bazı ABD bankalarının çöküşüyle ​​aynı zamana denk geldi. Kriz, tüm bankacılık sisteminin güvenilirliği hakkında şüpheler uyandırdı. Yaklaşan bir kredi krizi beklentisiyle milyarder ‘daha güvenli’ yatırımlar öneriyor. Sınırlı arzları nedeniyle değerli metallere ve Bitcoin’e yatırım yapılmasını tavsiye ediyor. Diğer kripto para birimleride sınırlı arz sağlasada bu konuda BTC’nin yerini almaları oldukça zor.

Mart ayında startuplar ve kripto şirketleri arasında popüler olan Silikon Vadisi bankası çöktü. Olay, USDC stablecoin’in arkasındaki şirket Circle gibi müşterilerin kesintiye uğramasına neden oldu. Circle’ın fonları geçici olarak bankada kaldı. O zamandan beri, USDC’nin işlem hacimleri ve kapitalizasyonu önemli ölçüde azaldı.

100.000 dolar nasıl bölünmeli?

Yakın zamanda Bloomberg ile yaptığı bir röportajda Novogratz, yüksek risk toleransına sahip genç bir yatırımcı için doğru yatırım portföyünü özetledi. Yaklaşık 100.000 dolar yatırım yapmak isteyenler için diğer yatırımlarla birlikte Alibaba hisselerini satın almalarını tavsiye ediyor. Novogratz’a göre:

Genç olsalardı ve risk toleransları yüksek olsaydı, Alibaba hisselerini alırdım. Gümüş, altın, Bitcoin ve Ethereum alıyor olurdum. Bu benim portföyüm olurdu.

Mart ayında, “Bitcoin ve Ethereum, bu yıldan bugüne kadar iki yıl, üç yıl, dört yıl boyunca en iyi risk ayarlı yatırımlar oldu. Bireysel yatırımcılar bunları satın alıyor” demişti Novogratz, düşük risk alanlar için farklı bir strateji öneriyor. Bu sefer, “portföyün %30’unu borsada işlem gören varlıklara. Kalan %70’i tahvil ve endeks fonlarına tahsis edin” diyor.

“Şu anda Sam Altman’a karşı bahse girmek istemezsin”

Galaxy Digital CEO’su, kripto para endüstrisindeki en önemli olaylardan bazıları hakkındaki görüşlerini de paylaştı. Novogratz, yapay zekanın potansiyeli hakkındaki iyimserliğini OpenAI CEO’su Sam Altman’ın hamlelerine dayandırıyor.

Sam Altman destekli Worldcoin, geçen hafta çıkış yaptı. Novogratz, fiyatın bu döngüde daha da yükseleceğini öngörüyor. Bu noktada, “Fiyatın potansiyel olarak çok daha yükseğe çıkabileceğini düşünüyorum. Çünkü güçlü bir AI çılgınlığı döngüsü var. Hepimizin bunu kimliğimiz olarak kullanıp kullanmayacağımızı bilmiyorum” diyor.

ChatGPT Mucidinin Çıkardığı Worldcoin Nedir?

Bu arada, Novogratz tarafından yapılan diğer önemli yorum da Larry Fink’in Bitcoin üzerindeki etkisi hakkında. Larry Fink, dünyanın en büyük varlık yöneticisi olarak kabul edilen BlackRock’ın CEO’sudur. Haziran ayında BlackRock, bir Bitcoin spot borsa yatırım fonunun (ETF) potansiyel lansmanını duyurdu.

Bu arada, Novogratz’ı gerçekten heyecanlandıran şey, Fink’in bir kripto şüphecisinden Bitcoin inananına dönüşmesi. Fink artık Bitcoin’i “uluslararası bir varlık” olarak görüyor. Novogratz, Fink’in dönüşümünün Bitcoin’e artan güveni gösterdiğine inanıyor. Ayrıca, olumlu yorumlarının kripto paraların opülaritesine katkıda bulunduğunu belirtiyor.

Larry Fink’de kripto para sektörüne inanıyor

Son zamanlarda, BlackRock Bitcoin’de %85’lik optimal bir portföy tahsisi önerdi. Novogratz’a göre, BlackRock’ın bir Bitcoin ETF’si başlatma girişimi ve Fink’in olumlu yorumları, kripto para birimi “popülerleştirme döngüsünün” bir parçası. Bununda Bitcoin’in 69.000 dolarlık rekorunu aşmasına yardımcı olacağını söylüyor.

Novogratz’ın kripto para düzenlemelerine bakış açısı

Michael Novogratz’a göre, Ripple dava kararı, düzenleyici kısıtlamaların ortasında kripto endüstrisi için umut veriyor. Karar, kriptolar için bir zafer olarak kabul edilirken, Novogratz “kuralların açıklığa yakın olmadığının” altını çizdi.

Bu arada finansal hizmetler şirketi Galaxy Digital, New York’a bağlılığını sürdürüyor. Novogratz, işinin bazı bölümlerinin yakın zamanda denizaşırı taşınmasına rağmen, Galaxy Digital’in ABD veya New York’u terk etme planı olmadığını doğruladı.

Coinbase ve XRP Davalarından Sıcak Gelişmeler Var!

Novogratz’ın tavsiyeleri de kısmen geleneksel yatırım stratejisinin bir parçasıdır. Kıymetli metaller, ekonomik krizler sırasında sermaye için güvenli bir sığınak olarak kabul edilmektedir. Sonuç olarak, kripto paralara yatırım yapmak, özellikle sabırlılarsa ve yeni bir boğa piyasası bekliyorlarsa, genç yatırımcılar için akıllıca bir seçenek. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, ünlü yazar Robert Kiyosaki’de benzer görüşlere sahip.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-3