Kripto Para Balinaları, Ağustos İçin Bu 4 Altcoini Alıyor!

Kripto para balinaları dört altcoin için harekete geçtiler. Buna göre Ağustos ayında kendilerine bir rota çiziyorlar. Peki balinalar hangi altcoinler’e yöneliyorlar?

Kripto para balinaları dört altcoin alıyor

Altcoin piyasası Ağustos 2023’e olumlu bir başlangıç yapmanın ilk işaretlerini gösterdi. On-chain veriler, kripto para balinalarının harekete geçtiğine işaret ediyor. Buna göre ilk 50 kripto sıralamasında yer alan dört büyük tokene milyonlarca yatırım yaptığını gösteriyor.

İlk sırada kripto para birimi Arbitrum yer alıyor. Arbitrum (ARB) son iki haftada %14 düşüş gösterdi. Ancak perde arkasında, yükselişteki balina yatırımcıları düşüşü satın alıyorlar. On-chain veriler, 100.000 ila 10 milyon ARB bakiyesine sahip kripto para balinalarının hamlelerine dikkat çekiyor. Ayrıca 15 Temmuz ile 2 Ağustos arasında cüzdan bakiyelerine 98 milyon token eklediğini gösteriyor. Alınan kripto para Arbitrum’un piyasada değeri yaklaşık olarak 112 milyon dolar.

Kripto para UNI’ye hücum

Uniswap fiyatı Nisan ayından beri ilk kez 1 Ağustos 2023 tarihinde 6,50 doların üzerine çıktı. Ayılar anında 6,12 dolara doğru hafif bir düzeltme başlattılar. Ancak, balinalar arasındaki yükseliş ticareti faaliyeti UNI fiyat rallisinin henüz bitmemiş olabileceğini gösteriyor.  Dikkat çekici bir şekilde, UNI’yi içeren balina işlemleri 22 Temmuz ile 31 Temmuz arasında yaklaşık %600 oranında arttı. Bu durum, artan balina alım satım faaliyetlerindeki yükselişin, devam eden UNI fiyat artışının arkasındaki en önemli faktörlerden biri olduğunu göstermekte.

kripto para

Balina İşlemleri, balina yatırımcılarının alım satım faaliyetlerini 100.000 doları aşan onaylanmış işlemlerin günlük sayısını toplayarak takip eder. Dikkat çekici bir şekilde, 31 Temmuz’da kaydedilen 139 Balina İşlemi sayısı, Uniswap’in 16 Şubat’tan bu yana en yüksek balina faaliyeti seviyesi. Balinalar bu yörüngede devam ederse, Ağustos 2023’te UNI için bir sonraki hedef 8 dolar olabilir.

Cardano (ADA) büyük yatırımcıları akıntıya karşı yüzüyor

ADA fiyatı ve ağ aktivitesi sert bir düşüş yaşıyo. Buna rağmen, dirençli Cardano balina yatırımcıları bir fiyat çöküşünü önlemek için akıntıya karşı yüzüyor. Geçen haftaki %2’lik fiyat düşüşüne rağmen, 1 milyon ila 10 milyon ADA bakiyesine sahip kripto para balinaları satın almaya devam etti. Aşağıdaki Santiment grafiğine bu gerçeğe işaret ediyor. Ayrıca 14 Temmuz ve 2 Ağustos tarihleri arasında cüzdan bakiyelerine 150 milyon ADA eklediklerini gösteriyor.

Kripto para ADA fiyatı şu anda 0,30 dolar civarında seyrediyor. Son iki haftada elde edilen 150 milyon coin 45 milyon dolar değerinde. Kısa bir süre içinde bu kadar büyük miktarda giriş önemli. Cardano balinalarının bir fiyat toparlanması için konumlandığı anlamına geliyor.  Cardano balinaları bu yükseliş tutumunu sürdürürse, stratejik yatırımcılar da bu hamleye katılabilir ve istemeden de olsa gelgiti kendi lehlerine çevirebilir.

SHIB ilgi çekiyor

Kripto para birimlerinin tipik değişken dünyasında, olağandışı işlemler genellikle ilgi ve spekülasyon yaratır. Kısa bir süre önce Shiba Inu (SHIB) topluluğu, 4,2 trilyon gibi muazzam miktarda SHIB tokeninin üç farklı adrese aktarılmasıyla böyle bir merakı tecrübe etti. Bu transferlerin arkasındaki kaynak ve niyet gizemini koruyor.

Altı gün önce, 0xd598Fe5e551DeAFbF52F77413b06049ad7394AE9 olarak etiketlenen ilk adres 4,163 trilyon SHIB aldı. İlginç bir şekilde, bu adres SHIB topluluğunu diken üstünde tutan bir hareketle devasa sahipliğini korudu. Tokenlerin nereden geldiği ve neden taşınmadıkları ise gizemi daha da arttırıyor.

Diğer adreslerin hareketi

İkinci adres olan 0x4216FD0f6Fc6E67fd949e31e62F52039dEa1801E de benzer miktarda SHIB aldı. Ancak bu transfer, popüler kripto para borsası Coinbase’e bağlı bir adresten kaynaklanıyor. Tokenler bu cüzdanda sabit kalmadı. Çeşitli yerlere gönderildiler ve gözlemcileri bu işlemlerin amacı hakkında merakta bıraktılar.

UNI ve MKR Satan Balinalar Bu 4 Altcoinden Alıyor!

Son olarak, dört trilyondan fazla SHIB’nin en eski sahibi olarak bilinen üçüncü adres 0xf3b021632992127b796E598861ADed094110EE67, tokenlerini başlangıçta Coinbase’e bağlı bir adresten aldı. İkinci adrese benzer şekilde, bu cüzdan da tokenlerini elinde tutmadı. Kripto para birimi SHIB’i başka hedeflere aktardı.

Kripto para adreslerindeki ortak nokta

Bu üç adres arasındaki ortak nokta, doğrudan ya da dolaylı olarak Coinbase ile olan bağlantıları. Bu durum çok sayıda soruyu gündeme getiriyor. Kriptokoin.com olarak baktığımızda bu işlemler, borsa için yapılan bazı dahili testlerin bir parçası ya da borsa platformunda SHIB için gelecekteki hareketlerin bir göstergesi olabilir mi? Belki de bu, bir tür likidite sağlama veya önemli bir piyasa olayına hazırlık ile mi ilgilidir?

kripto para

Bu noktada, bunlar sadece spekülasyon olarak kalıyor. Diğer taraftan bu noktada kesin bir şey söylemenin de zor olduğunu belirtelim. Bu arada, kripto para Shiba Inu‘nun piyasa performansı istikrarlı olmaya devam ediyor. Diğer taraftan yükselen üçgen formasyonunun başarılı bir şekilde kırılmasının ardından SHIB umut verici işaretler gösteriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-2