Kripto Para Analiz Şirketi, BNB İçin En Güncel Raporunu Yayınladı: İşte Detaylar

Binance’in yerel tokeni BNB tarafından desteklenen blockchain platformu BNB Chain, 2023’ün ikinci çeyreğinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) düzenleyici engelleriyle karşılaştı ve bu durum piyasa değerini ve işlem ücretlerini etkiledi.

Bununla birlikte ağ, ekosisteminden, özellikle de zincirler arası birlikte çalışabilirlik protokolü olan LayerZero’dan artan etkinlik ve inovasyon gördü.

Bir kripto para araştırma firması olan Messari’nin raporuna göre, BNB Chain’in günlük ortalama aktif adresleri ve işlemleri 2023’ün 2. çeyreğinde sırasıyla %25.6 ve %24.4 artarak tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. Büyümenin başlıca kaynağı, LayerZero’nun faaliyetlerindeki artış oldu.

LayerZero mainnet’ini Nisan 2023’te başlatmış ve o zamandan beri Ethereum, Solana, Polygon ve Avalanche dahil olmak üzere birçok popüler blok zinciri ile entegre olmuştu.

Messari’ye göre LayerZero, 2023’ün 2. çeyreğinde BNB Chain’in günlük işlemlerinin %40’ından fazlasını oluşturdu.

Bununla birlikte, SEC, dünyanın en büyük kripto borsalarından ikisi olan Coinbase ve Binance’e karşı eylemlerinde BNB’nin bir menkul kıymet olduğunu iddia ettiği için, BNB Chain de 2023 yılının 2. çeyreğinde önemli düzenleyici engellerle karşılaştı.

SEC’in Haziran 2023’teki suç duyurusu, BNB’nin değeri üzerindeki aşağı yönlü baskıyla aynı döneme denk geldi ve fiyat 2023’ün 2. çeyreğinde %25.2 düşüş gösterdi.

Buna karşılık, toplam kripto piyasa değeri bir önceki çeyreğe göre %2 artarken, bu artışta BTC ve ETH’nin sırasıyla %7 ve %6’lık yükselişi etkili oldu. BNB, 37.5 milyar dolara ulaşarak piyasa değerine göre dördüncü en büyük kripto varlık olarak çeyreği tamamladı.

BSC doğrulayıcılarının gaz ücretlerini 5 Gwei’den 3 Gwei’ye düşürmek için oy kullanmasının ardından ortalama işlem ücretleri %25.5 oranında düşmesine rağmen, BNB Chain’in geliri (BNB cinsinden) bir önceki çeyreğe göre yalnızca %6.1 oranında azaldı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4