Kripto Balinaları Bu Haberi Önceden Satın Alıyordu!

Analitik firması Santiment, kripto balinalarının koordineli olarak son yükseliş öncesinde satın alım yaptığını doğruladı. Özel bir balina grubu, kimsenin haberi yokken dip fiyattan Bitcoin topluyordu.

Santiment, Grayscale zaferi öncesinde ilginç balina hareketleri tespit etti

Analitik firması Santiment, ABD mahkemesinin Grayscale lehine karar verdiği 29 Ağustos boyunca kripto balinalarının yüklüce BTC satın aldığını raporladı. Analistler, verilere dayanarak bazı balinaların Grayscale zaferini önceden bildiğini öne sürdü. Satın alımlar özel bir balina grubundan geldi. 10-10.000 BTC tutan cüzdanlar o gün 388,3 milyon dolar değerinde Bitcoin biriktirdiler.

Bitcoin, Grayscale zaferinden önce 25.964 dolar civarında işlem görüyordu. Kriptokoin.com olarak aktardığımız mahkeme kararının ardından sonraki saatlerde %7,7’den fazla yükseliş kaydetti. Lider kripto bu esnada 27.975 dolara sıçradı. O zamandan beri bu kazanımların bir kısmını kaybetti. SEC dün gece ETF başvurularını bir kez daha erteleyene kadar 27.275 dolar civarında işlem görüyordu.

Balinaların klasik bir oyunu mu?

Bitcoin’in tedarik dağıtım metriğine göre, 10.000 BTC’nin üzerinde (mavi renkle gösterilen) BTC balinaları birikime 27 Ağustos’ta başladı. Ancak 24 saat sonra satışlara devam ettiler. Aynı gün 1.000 ila 10.000 aralığındaki (mor) adresler birikmeye başladı. Fakat birikimleri de kısa sürdü.

Ağustos ayının son beş gününde gözlemlenen balina faaliyetleri, balinaların boğa tuzağı kurma eylemi gerçekleştirmiş olabileceğini akla getirdi. Balinaların sarsılması, özellikle piyasanın bireysel satış ve kaldıraçlı yatırımcıları çekecek kadar heyecanlandığı durumlarda oldukça yaygındır.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, piyasa bu hafta yükseliş güveninde bir artış gösterdi. Ayrıca açık pozisyonlarda ve kaldıraç iştahında da bir artışa tanık olduk. Bu durum balinalara tuzak kurma fırsatı sunmuş olabilir.

Hem tahmini kaldıraç oranı hem de açık pozisyonlar 29 Ağustos’ta kısa kesildi. Lider kripto, SEC ile ilgili bir duyuru nedeniyle son 24 saatte düşüşünü sürdürmüş olabilir. ABD düzenleyicisi 31 Ağustos Perşembe günü, birden fazla şirketin Bitcoin ETF başvurularına ilişkin kararlarını erteleyeceğini duyurdu.

Sadece Bitcoin değil, BCH’de balinaların listesinde

Santiment ayrıca Cash’in (BCH) de Grayscale haberlerinden en büyük yararlananlardan biri olduğunu belirtiyor. BCH, Salı sabahı 190 dolar civarında işlem görüyordu. Aynı günün ilerleyen saatlerinde %18,5’ten fazla bir artışla 225,29 dolara yükseldi.

Piyasa değerine göre 18. sıradaki kripto varlığı da Çarşamba günü bu kazanımların bir kısmını kaybetti. Şu anda 207.70 dolardan işlem görüyor. Grayscale, Grayscale Bitcoin Cash Trust aracılığıyla BCH’ye erişim imkanı sunuyor.

SEC-Grayscale davasından kripto lehine karar çıktı

Bu haftanın başlarında bir federal yargıç, SEC’in Grayscale’in Grayscale Bitcoin Trust’ı ETF’ye dönüştürme başvurusunu yeniden değerlendirmesi gerektiğine karar verdi. Grayscale, düzenleyici kurumun ETF başvurularını reddetmesinin ayrımcı olduğunu iddia ediyordu. Şirket ilk olarak Haziran 2022’de düzenleyiciye dava açtı. Hakim, keyfilik ve tutarsızlıktan kaçınmak için SEC’in şirketin başvurusunu yeniden değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1