Kanadalı Polisler On-Chain Verileri Kullandığını Açıkladı!

Doğası gereği serbest olan kripto para piyasasının iç yüzü merkezi bir kuruma bağlı olmaması nedeniyle çok daha kolay bir şekilde takip edilebiliyor. Borsada işlem gören Bitcoin ve altcoin fiyatlarıyla yetinmeyen yatırımcılar, genellikle blockchain platformları üzerinden on-chain verilere ulaşarak daha net tahminler yapmaya çalışıyor. Ancak bugün ortaya çıkan gelişmeye göre bu verileri takip eden tek kesim yatırımcılar değil.

Kanadalı polisler, yerel basın kaynağına verdiği demeçte kripto bağlantılı suçların takibi için on-chain verilere başvurduğunu açıkladı. Haber kaynağı, kolluk kuvvetlerinin iz takibi yaparken Chainalysis Reactor aracını aktif olarak kullandığını belirtti. Söz konusu platform, Bitcoin ve altcoin birimlerinin nereye hareket ettiği konusunda detaylı veri aktarımı yapıyor.

Blockchain alanında uzmanlaşan bir polis departmanı üyesi, Chainalysis veritabanı sayesinde suçluların izini çok daha kolay sürdüklerini vurguladı. Chainalysis ve Calgary Polis Teşkilatı, Nisan 2023’te bir ortaklık anlaşması imzalamıştı.

source site-3