Kaiko Analistleri XRP’yi Değerlendirdi: Ağustos’taki Düşüş Nereden Kaynaklandı?

Ripple ağının yerel tokeni XRP, Ağustos ayında keskin bir düşüş yaşadı ve bir ay içinde değerinin dörtte birinden fazlasını kaybetti.

Düşüş, alım satım faaliyetlerindeki artışa ve ABD’de olumlu bir mahkeme kararına rağmen gerçekleşti.

Bir kripto para analiz firması olan Kaiko’ya göre, XRP’nin ortalama işlem hacmi geçen ay 462 milyon dolardı ve işlem hacmine göre bir sonraki en büyük altcoinler olan SOL ve BNB’den dört kat daha yüksekti.

XRP ivmesini sürdüremedi ve Ağustos ayında 0.75 dolardan 0,56 dolara düşerek ETH, ADA ve BNB gibi en büyük altcoinlerin altında bir performans sergiledi. Kaiko, fiyat düşüşünü başta Upbit ve OKX olmak üzere bazı büyük offshore borsalar üzerindeki yoğun satış baskısına bağladı. Bu iki platform XRP için en yüksek satış hacmi payını oluştururken, Ağustos ayı boyunca Coinbase’de alımlar daha güçlü oldu.

Kaiko ayrıca XRP’nin Coinbase’deki ortalama işlem hacminin arttığını ve ilk on altcoinin tamamını geride bıraktığını belirtti. Bu durum, alım talebinin Temmuz ayındaki mahkeme kararının ardından tokene yeniden erişim sağlayan ABD’deki büyük traderlar tarafından yönlendirildiğini gösteriyor olabilir.

Bununla birlikte, ABD piyasalarında işlem gören XRP tokenlerinin payı offshore borsalara kıyasla daha düşük kalmaya devam ediyor. XRP, kümülatif işlem hacmine göre ABD’de en çok işlem gören altıncı altcoin iken, offshore piyasalarda listenin başında yer alıyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5