Justin Sun’ın Ardından Huobi Kurucusu da Curve’e Destek Çıktı: 10 Milyon CRV Alımı!

Huobi’nin kurucu ortağı Jun Du, 30 Temmuz günü ciddi bir hack saldırısına uğrayan Curve Finance’in yerel token’ı CRV’nin indirimli satışından yararlanan isimlerin arasına katıldı.

Merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Curve Finance’deki likidite havuzlarının geçtiğimiz günlerde 50 milyon dolar değerinde hack saldırısına maruz kalmasının ardından projeye bir destek de Huobi kurucu ortağı Jun Du’dan geldi.

Kurucu ortak 1 Ağustos tarihinde paylaştığı bir sosyal medya gönderisinde, 0,40 dolardan 10 milyon adet CRV almak istediğine yer vermişti. On-chain verilerine göre 2 Ağustos günü Jun Du, Curve’ün kurucusu Michael Egorov ile sağladığı anlaşma doğrultusunda 10 milyon CRV satın alma işlemini tamamladı.

CRV’nin güncel fiyatının 0,586 dolar olduğu düşünüldüğünde tezgah üstü ticaret (OTC) alımı yapan Jun Du, CRV başına yaklaşık 0,18 dolar karlı bir yatırım yapmış oldu.

Benzer bir hareket de 1 Ağustos günü TRON (TRX) kurucusu Justin Sun’dan gelmişti. Sun, Curve’nin kurucusu Michael Egorov‘dan 2 milyon dolar karşılığında 5 milyon CRV satın almıştı. Sun’ın yanı sıra 1 Ağustos günü  7 farklı adres daha OTC yoluyla Egorov’dan 0,40 dolar karşılığında milyonlarca dolar değerinde CRV almıştı.

DeFi prokolü Aave üzerinde 189 milyon dolar vadeli işlem pozisyonu olan Curve kurucusunun pozisyonu, yaşanan hack vakasıyla birlikte büyük bir risk altına girmişti. Fakat kurucu, 0,40 dolardan yaptığı bu satışlar sayesinde pozisyonunu büyük ölçüde riskten kurtarmayı başardı.


source site-9