Justin Sun’dan Stablecoin Çıkaracağını Açıklayan PayPal’a Tron (TRX) Ağı Teklifi!

PayPal’ın kendi kripto para birimi PayPal USD’nin (PYUSD) duyurulmasının ardından TRON kurucusu Justin Sun, TRON ağında PYUSD çıkarmak için şirket ile bir işbirliği önerdi.

Pazartesi günü yayınladığı bir tweet’te Sun, PayPal’ı günlük 12 milyar USD’lik işlemle hızlı, güvenli ve uygun maliyetli olduğunu iddia ettiği TRON’da PYUSD ihraç etmeyi düşünmeye davet ettiğini söyledi.

Sun, dijital ödeme ortamında karşılıklı avantajlar bulunduğunu ve gelişen bir ekosistem için PayPal ile çalışmayı dört gözle beklediğini de sözlerine ekledi.

Ethereum ağı özellikle yüksek işlem ücretleri nedeniyle eleştiriliyor ve kullanım alanı bu yüzden kısıtlanıyor.

Sun’ın teklifi, PayPal’ın ABD doları mevduatları, kısa vadeli Hazine tahvilleri ve benzer nakit eşdeğerleri tarafından tamamen desteklenen ABD doları cinsinden bir stablecoin olan PYUSD’yi piyasaya süreceğini açıklamasının ardından geldi.

PayPal, PYUSD’nin ödemeler için stablecoinler tarafından sunulan fırsata katkıda bulunmak üzere tasarlandığını ve ABD doları karşısında 1:1 oranında iade edilebilir olduğunu söylemişti.

PYUSD, düzenlenmiş bir tröst şirketi ve dijital varlıkların saklayıcısı olan Paxos Trust Company tarafından çıkarılacak. PayPal ayrıca, PYUSD’nin Ethereum blok zincirinde ihraç edilen bir ERC-20 tokeni olduğunu söyledi.

Bununla birlikte PayPal’ın PYUSD tokeni için daha önce batık kripto para borsası FTX ile birlikte çalışarak tokeni Solana ağında çıkarmaya hazırlandığı öğrenildi. Konuya yakın iki kaynağa göre, iki taraf konuyla ilgili bir işbirliği anlaşması imzaladı ancak FTX’in batması nedeniyle çalışmalar askıya alındı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5