JPMorgan’dan Dev Hamle: Blockchain Tabanlı Ödeme Sistemi İçin Token Çıkarıyor!

ABD’nin en büyük bankası JPMorgan, blokzinciri tabanlı ödemeler için oluşturduğu altyapıyı hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Bloomberg’in konuya aşina bir kaynağa dayandırdığı haberine göre bankacılık devi JPMorgan, blokzinciri tabanlı ödeme sistemi başlatmayı planlıyor. Haberin detaylarına göre banka halihazırda blokzinciri tabanlı bir ödeme sisteminin altyapısını büyük ölçüde tamamladı fakat ABD’li regülatörlerden onay gelmediği sürece proje hayata geçirilmeyecek.

Uluslararası ve yerel ödemelerin daha hızlı ve ucuza yapılmasını blokzinciri tabanlı bir sistemle başarmayı amaçlayan JP Morgan, ek olarak bir ödeme token’ı da çıkaracak. Söz konusu ödeme sistemi ilk aşamada sadece kurumsal müşteriler için kullanımına açılacak.

Konuyla ilgili yorumda bulunan bir JPMorgan sözcüsü bu ödeme altyapısının ve blokzinciri tabanlı ödeme yöntemlerinin beraberinde birçok potansiyel getirdiğini vurguladı:

Blokzincii tabanlı ödeme tokenları pek çok potansiyel fayda sağlıyor, ancak düzenleyicilerin herhangi bir yeni ürün geliştirilmeden ve kullanılmadan önce düşünceli ve özenli olmak isteyeceklerini de takdir ediyoruz. Bu iştahın gelişmesi halinde, blok zinciri altyapımız mevduat tokenlerinin nispeten hızlı bir şekilde piyasaya sürülmesini destekleyebilecektir.

Söz konusu ödeme token’ı halihazırda faaliyet gören JPMorgan Coin’in geliştirilmiş bir sürümü niteliğinde olacak.

JPMorgan CEO’su geçtiğimiz dönemlerde kripto para karşıtı yorumlarıyla sık sık gündeme gelmişti. Öte yandan banka 2019 yılında JPMorgan Coin adında blokzinciri destekli bir ödeme token’ı çıkararak dikkatleri üzerine toplamıştı. Ayrıca JPMorgan, 2020’den bu yana blokzinciri tabanlı platformu Onyx’i müşterilerine sunarak bu konudaki ciddiyetini belli etmişti.

İlk aşamada sadece dolar üzerinden yapılan işlemlere yer veren JPMorgan Coin, geçtiğimiz haziran itibariyle Euro cinsinden yapılan işlemleri de desteklemeye başlamıştı.

source site-9