iPhone 15’deki USB Type-C Girişinin”Özel Bir İsim” Olabilir

Apple’ın iPhone’larda ilk kez kullanacağı USB Type-C girişlerine farklı bir ad vereceği iddia edildi. İddialara göre Apple, şarj portunu “Magic Port” olarak isimlendirilecek.

ABD merkezli teknoloji devi Apple’ın iPhone 15 lansmanını gerçekleştireceği tarih yaklaşmaya devam ederken, yeni telefonlarla ilgili iddia kazanı da kaynıyor. Gelen son haberler, Apple’ın yıllardır hayatımızın içinde olan “USB Type-C” port girişine yeni bir isim verebileceğini düşündürüyor. 

Hepinizin bildiği üzere, Apple bu yıl itibarıyla Avrupa Birliği yasalarına uymak için USB Type-C portuna geçiş yapacak. Böylece yıllardır kullanılan Lightning kablolara veda edeceğiz. Ancak Apple’ın USB Type-C yerine başka bir adlandırma kullanacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Üstelik iddia sahiplerinin sektördeki ünlü isimler olması, söz konusu iddianın gerçek olma ihtimalini artırıyor.

Apple, yılların USB Type-C ismini “Magic Port” olarak değiştirecek!

Akıllı telefon sektöründe bilindik isimler arasında yer alan Sebastiaan de With ve Marques Brownlee tarafından dile getirilen iddialara göre Apple, iPhone 15 serisindeki USB Type-C girişini “Magic Port” olarak adlandıracak. Hatta iddiaya göre Dynamic Island, USB Type-C bağlantısı aktif olduğu zaman bir pop-up bildirim gösterecek. Bu bildirimde kablo bağlantısı yapıldığı belirtilecek.

Marques Brownlee​’nin yaptığı paylaşım:


source site-38