iPhone 15, yüksek hızda veri aktarımı için özel USB-C ile geliyor!

iPhone 15 serisi için geri sayım başladı. Bugüne kadar seri hakkında birçok sızıntı bilgi ortaya çıktı. Tanıtım tarihi yaklaştıkça yeni söylentiler de çıkmaya devam ediyor. Serinin Lightning yerine USB-C alacağı herkesin malumu. Görünüşe göre Apple, hızlı bir bağlantı istiyor.

iPhone 15, Thunderbolt desteği alacak

Apple, yüksek hızlı 40Gbps veri iletimini desteklemeye hazırlanıyor. ChargerLab adlı kaynaktan yapılan paylaşıma göre iPhone 15, Thunderbolt desteği sunacak. Bu destek standart model hariç diğer üç modelde de bulunacak.

Bilindiği üzere Apple, yıllarca kendi imzası haline gelen Lightning girişini kullandı. Avrupa’da yapılan yeni düzenlemeye uymak adına Apple, iPhone 15 ile bu tasarımdan vazgeçip USB-C kullanacak. Ancak görünen o ki Apple, yine kendine has bir özellik sunacak.

iPhone 15 ve 15 Plus nasıl olacak? iPhone 15 özellikleri!

iPhone 15 ve 15 Plus nasıl olacak? iPhone 15 özellikleri!

iPhone 15 serisinde dört model olmasını bekliyoruz. Peki iPhone 15 ve iPhone 15 Plus isimli temel cihazlar neler sunacak?

Apple haberleriyle adından söz ettiren Ming-Chi Kuo, şirketin iPhone 15 için MFi sertifikalı USB-C şarj cihazlarının hızlı şarj etme performansını optimize edeceğini belirtti. Özetlemek gerekirse Made for iPhone (MFi) desteği olmayan, başka şirketlere ait USB-C kablolarının kullanılması durumunda veri aktarma hızı oldukça düşecek. Bazı kaynaklara göre ise “Bu aksesuar desteklenmiyor” uyarısı vererek kullanımına izin vermeyecek.

iPhone 15 Thunderbolt

Avrupa Birliği’nin bu yaptırım kararındaki en önemli etkenlerin başında teknolojik atıklar geliyor. Günümüzde teknolojik aletler oldukça sık değişime uğruyor. Hal böyle olunca kullanılamayan şarj cihazları ve kulaklıklar bir bakıma çöp niteliği taşıyor. Apple’ın son adımının AB’nin isteklerine ne kadar uyguğu ise tartışma konusu.

source site-29