IntoTheBlock : “Bu Altcoinler Diğerlerinden Daha İstikrarlı! “

Bitcoin ve altcoinler 2023 yılına güzel bir başlangıç yapsa da 2022 yılında büyük kayıplar verdi.

Bu noktada yatırımcıların da büyük çoğunluğu zararda bulunuyor. Ancak IntoTheBlock yaptığı paylaşımda DeFi tokenlerinin diğer altcoinlere kıyasal farklı bir yol izliyor gibi göründüğünü söyledi.

IntoTheBlock Twitter hesabından yaptığı paylaşımda DeFi tokenlerinin diğer altcoinlere kıyasla yatırımcıların kâr zarar durumu açısından daha avantajlı bir tablo sergilediğini belirtti.

Piyasadaki inişli çıkışlı gidişatına rağmen, önemli sayıda DeFi token yatırımcısının hala aynı konumda olduğuna dikkat çeken IntoTheBlock, DeFi tokenleri arasında Maker’ın (MKR) dikkat çektiğini söyledi.

“Birçok altcoin benzeri görülmemiş kayıplar yaşarken ve sahiplerinin %90’ından fazlası zarara uğrarken, başlıca DeFi tokenleri bir miktar direnç gösteriyor.

DeFi yatırımcılarının son bir yıldaki kar ve zarar profilleri incelendiğinde çoğunun geçen yıla göre benzer durumda olduğu görülüyor.

Bununla birlikte yüksek volatilite nedeniyle kârlılıkta önemli değişiklikler yaşanırken belli DeFi tokenlerinin diğer altcoinlerin çoğuna göre daha olumlu bir kar/zarar profili sergilediğini açıkça görebiliyoruz.

DeFi tokenleri arasında da Maker (MKR) dikkat çekerken MKR bir yıl öncesine kıyasla daha az sayıda yatırımcının zarar ettiği token olması nedeniyle diğerlerine göre öne çıkıyor.

Üstelik yılın büyük bir bölümünde yatırımcıları için en kârlı varlık olmayı sürdürdü.”

IntoTheBlock’un tablosuna bakıldığında zarara uğrayan yatırımcıların yüzdesinde ilk sırada Compound yer alırken onu Ox, Uniswap, AAVE takip etti.

Son sırada ise zarara uğrayan yatırımcı sayısının en az olduğu Maker yer aldı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4