İki Dev Şirket Kripto Para Ortaklığına Son Verdi!

Son gelen haberlere göre, perakende broker Robinhood, geleneksel finans kurumu Jump Trading ile kripto para ile ilgili bir ortaklığı sona erdirdi.

Robinhood ve Jump Trading kripto para işbirliğini bitirdi!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Jump Trading, Robinhood’un birkaç yıl önce kripto para dünyasına girişini desteklendi. Jump Trading, geleneksel finans piyasalarında bir dev konumunda. Konuya aşina bir kişinin verdiği bilgiye göre, Robinhood Markets Inc. artık Jump Trading’le iş yapmıyor. Robinhood’un ücret almayan kripto para işi, milyarlarca dolarlık işlem hacmini sorunsuz bir şekilde sürdürmek için piyasa yapıcı firmalara bağlı. Ancak Jump’ın, artan düzenleyici incelemelerin ortasında ABD pazarından geri çekildiği bildiriliyor.

On-chain veriler Jump ve Robinhood’un Temmuz ayı başında yollarını ayırdığını gösteriyor. Bu arada, Robinhood konuya ilişkin olarak henüz resmi bir açıklama yapmadı. Kaynaktan gelen bilgiler, ilişkilerinin değiştiğine dair kamuoyunda çok az fark edilen kanıtlara ekleniyor. Robinhood’un mali raporları 2022’nin dördüncü çeyreğinden bu yana Tai Mo Shan Ltd. şirketinden bahsetmiyor. Bu şirket, Robinhood’un sipariş akışını yöneten Jump iştiraki. Bunun yerine, halka açık broker, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndaki kamuya açık dosyalara göre, şu anda Robinhood’un kripto para akışının aslan payını ele alan B2C2 de dahil olmak üzere rakip piyasa yapıcı firmalarla çalışıyor.

İşbirliğinin neden sona erdiği şimdilik belirsiz

Robinhood ve Jump’ın neden artık birlikte çalışmadığı net değil. Jump yıllardır geleneksel finansın en büyük piyasa yapıcılarından biri olarak Chicago Ticaret Borsası’nda ve CME Group’a ait diğer piyasalarda baskın bir varlık gösteriyordu. Ancak, ABD hükümetinin 2023 kripto baskısı, TradFi oyuncularının kriptoda görünür kalmasını zorlaştırdı. Jump, Robinhood’un kripto hedeflerini destekleyen ve 2021 boğa piyasası zirvesine doğru ilerleyen kazançlı hizmeti için piyasa yapıcılığını destekleyen orijinal firmaydı.

Robinhood, bu kripto para biriminin en büyük holder’larından biri

Arkham Intelligence’in cüzdan verileri üzerinde yaptığı bir analiz, Robinhood’un büyük Bitcoin varlıklarını birkaç ay boyunca bir araya getirdiğini ortaya koyuyor. Üç ay boyunca, yaklaşık 118.300 Bitcoin’i birkaç küçük cüzdandan bu tek cüzdanda birleştirdi. Bu birikim, Robinhood’un dünyanın en önemli kripto para birimine olan önemli bağlılığını gösteriyor.

Kripto para

Bu özel cüzdan, esrarengiz sahibi nedeniyle son zamanlarda gözlemcilerin ve piyasa analistlerinin dikkatini çekti. Bu cüzdanda bulunan devasa Bitcoin hacmi, arkasındaki varlık ya da varlıklar hakkında bir dizi spekülasyona ve entrikaya yol açtı. Çok sayıda spekülasyona rağmen Robinhood bu mülkler hakkında sessizliğini koruyarak çeşitli spekülasyonlara yer bıraktı. Cüzdanın sahipliğini çevreleyen spekülasyonlar, bu yılın başlarında bir Bitcoin ETF’si için başvuruda bulunan finans devi BlackRock olasılığından, kullanıcıların bu cüzdandaki varlıklarının transferini düzenleyen kripto para borsası Gemini’ye kadar uzanıyor. Bu tartışmalar, büyük oyuncuların Bitcoin alanına katılımının gerçek doğası hakkında kripto para topluluğunda var olan merakın altını çiziyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1