Hong Kong’dan Kripto Para Borsalarına Sert Uyarı Geldi: Bunlar Suç!

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC) kripto para şirketlerinin lisans başvuruları hakkında yanıltıcı beyan vermesinin suç olduğu konusunda uyarıda bulundu.

SFC 7 Ağustos tarihinde resmi web sitesi üzerinde yayınladığı duyuruda, ülkede faaliyet gösteren bazı lisanssız kripto para ticaret platformlarının lisans başvurusunda bulundukları yönünde yanıltıcı bilgi verdiklerini belirtti. SFC ayrıca ülkede lisanssız faaliyet göstermenin suç olduğuna dikkat çekti.

Regülatör, bu tip beyanlarda bulunarak kamuoyunu yanıltmanın suç teşkil edeceğine vurguladı. SFC, bu yönde yanlış bir bilgilendirmede bulunan platformların ilerleyen dönemlerde lisans başvurusunda bulunması halinde geçmişte bu eylemin de değerlendirme aşamasında göz önünde bulundurulacağını dile getirdi. SFC ancak bir platformun lisans başvurusunda bulunmaya dair niyetini kamuoyuna açıklamasının yanıltma kapsamında değerlendirilmeyeceğini de belirtti.

Regülatör ayrıca düzenleme kapsamında türev varlıkların ticaretine ve faiz ürünlerine izin verilmediğinin altını çizerek lisans başvurusunda bulunan platformların bu doğrultudaki hizmetlerine izin verilemeyebileceğini söyledi.

Bunun yanı sıra lisans başvurusunda bulunan platformların kademeli geçişini destekleyen bir lisanslama sürecine sahip olduğunu belirten SFC’nin açıklamalarına göre lisans başvurularının değerlendirilmesi sırasında kripto platformlarının geçmişte gösterdiği olumsuz faaliyetler de göz önünde bulundurulacak. Ancak SFC, bu platformların regülasyonlara uyum gösterme çabalarını da değerlendirmeye dahil edecek.

source site-9