Grayscale Zafer Kazandı! Hedefteki SEC Başkanı Kovulacak mı?

Grayscale, SEC’e karşı verdiği mücadelede zafer kazandı. Bu gelişmeyle ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Warren Davidson’ı SEC Başkanı Gary Gensler’i hedef tahtasına koydu. Ayrıca Davidson, Gary Gensler’i SEC Başkanı olarak görevinden almak için yeniden harekete geçti. Temsilciler Meclisi Üyesi, Gensler’in kripto dünyasının çevreleyen mevcut düzenlemelere ilişkin eyleminin gereksiz ve önyargılı olduğunu söylüyor.

Warren Davidson SEC Başkanı Gary Gensler’i protesto etti!

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Warren Davidson’ın duruşu, çabaları şimdiye kadar sadece övgüyle karşılandığı için kripto topluluğu içinde artan duygularla rezonansa giriyor. Davidson, piyasanın daha fazla esneklik ve yenilik arzusuna dikkat çekiyor. Buna rağmen SEC’in düzenleyici eylemlerinin giderek daha baskıcı ve siyasi olarak yüklü hale geldiğini söylüyor.

Warren Davidson’ın SEC Başkanı Gensler’in liderliğinden duyduğu memnuniyetsizlik kimse için yeni bir şey değil. Kendisi daha önce 12 Haziran 2023 tarihinde Gary Gensler’i SEC Başkanlığı görevinden kovmak amacıyla “SEC İstikrar Yasası “nı gündeme getirdi. Davidson endişelerini kesin bir dille şu şekilde ifade etti:

ABD sermaye piyasalarının, mevcut Başkan da dahil olmak üzere zorba bir Başkandan korunması gerekiyor. Gerçek bir reformun ve Gary Gensler’in SEC Başkanlığından kovulmasının zamanı gelmiştir.

Davidson neden SEC Başkanı görevden alınsın istiyor?

Geçtiğimiz gün, Temyiz Mahkemesi’nin Grayscale ETF başvurusu lehine verdiği karar piyasada bir çılgınlığa neden oldu. Olumlu haberler, hakimin Bitcoin Spot ETF’leri lehine karar vermesinin ardından Bitcoin’in %6 oranında sıçramasını tetikledi. Üç yargıçtan oluşan panel oybirliğiyle Grayscale lehine oy kullandı. Bu yüzden, Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere topluluktaki herkes ve kripto X bu olay hakkında konuşuyor.

Temsilci Warren Davidson da X’teki bir gönderisinde “Gary Gensler’in SEC’deki eylemleri keyfi ve kaprislidir” diyerek görüşünü dile getirdi. Ardından #FireGaryGensler hashtag’i ile bir kez daha SEC Başkanı Gary Gensler’in görevinden alınması çağrısını yaptı. Sözlerini gerekçelendirmek için son mahkeme açıklamasından bir alıntı kullandı:

Aynı fikirdeyiz. (SEC’in) Grayscale’in ETF teklifini reddetmesi keyfi ve kaprisliydi. Çünkü Komisyon benzer ürünlere yönelik farklı muamelesini açıklayamadı. Bu nedenle Grayscale’in dilekçesini kabul ediyor ve SEC kararını iptal ediyoruz.

SEC Başkanı

Açık ve tarafsız bir düzenlemeye ihtiyaç var

Warren Davidson, SEC’in Binance ve Coinbase’e karşı dava açmasından sonra bir tasarı sundu. Bir diğer Kongre Üyesi Tom Emmer da tasarıyı destekledi. Emmer, bu süreçte Gary Gensler’i kötü niyetli bir düzenleyici olarak nitelendirdi.

Kongre Üyesi’nin SEC Başkanı Gary Gensler’i görevden almaya yönelik ısrarlı çabaları sürüyor. Bu da düzenleyici gözetim ile kripto dostu bir ortama duyulan ihtiyaç arasında süregelen mücadeleyi yansıtıyor. Bu çatışma, aynı zamanda açık ve tarafsız bir düzenlemeye duyulan ihtiyacın altını çiziyor. Çünkü, inovasyonu teşvik etmek ve yatırımcıların çıkarlarını korumak için buna ihtiyaç var.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1