Grayscale ve Bitwise Yeniden Yarışta: 6 Şirketten Vadeli Ethereum ETF’i İçin Başvuru!

Aralarında yatırım şirketleri Grayscale ve Bitwise’ın da yer aldığı 6 şirket vadeli Ethereum (ETH) borsa yatırım fonu (ETF) için başvuruda bulundu.

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas’ın Twitter üzerinden yaptığı paylaşıma göre 3 gün önce Volatility Shares, 1 Ağustos tarihinde ise Bitwise, Roundhill, VanEck, Proshares ve Grayscale Ethereum vadeli ETF’i için başvuru yaptı.

Yapılan dosyalama ile birlikte geçtiğimiz mayıs ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından gelen baskılar üzerine Ethereum vadeli ETF başvurusunu geri çekme kararı alan Grayscale ve Bitwise yeniden başvuruda bulunmuş oldu.

SEC daha önce herhangi bir spot ETF başvurusuna onay vermemiş olsa da vadeli ETF’lere kabul ettiği oldu. Söz konusu yarış içerisinde herhangi bir şirketin vadeli Ethereum ETF başvurusunda onay alması durumunda yatırımcılar, Ethereum’un vadeli kontratlarına yatırım yapabilecek.

Halihazırda vadeli Bitcoin ETF’i bulunan Proshares ve VanEck vadeli Ethereum ETF’i için de onay alırsa ETF alanında 2. ürünleri ABD’de yatırıma açılacak.


source site-9