“Geri Dönüşü Yok” Ünlü Analistten Çarpıcı Bitcoin Tahmini

Amerika’nın borç yükü artarken Bloomberg’in kıdemli emtia analisti Mike McGlone’dan çarpıcı Bitcoin tahmini geldi. Hükümetin FiscalData platformundan alınan verilere göre, Amerika’nın ulusal borcu hızlı bir yükseliş eğiliminde. Sadece Ağustos ayının ilk günlerinde toplam kamu borcuna 116 milyar dolar eklendi. Bu artış, ülkenin toplam kamu borcunu 32.7 trilyon dolara yükseltti.

Heritage Foundation’dan mali uyarı

Bitcoin için de anlamı olacaktır ama bu borç arttıkça endişeler de artıyor. Muhafazakâr bir düşünce kuruluşu olan Heritage Vakfı, artan borcun sonuçları hakkında mali bir uyarı yayınladı. Kuruluşun sözcüsü EJ Antoni,’nin vurguları ilginç. Fitch tarafından yapılan son not indiriminin önemine ve bunun artan borçla ilişkisine dikkat çekiyor.

Vakıf “Fitch‘in not indirimi genel not açısından büyük bir hamle değil. Ancak önemli. AAA’dan AA+’ya düşüş hala yatırım yapılabilir seviyede. Yani yakın vadede temerrüde düşme olasılığı hala son derece düşük. Ancak göz ardı edilmemeli.” ifadesini kullanıyor

Büyüyen borçta tehlike sinyalleri

Bir kriz ortamının Bitcoin için nasıl sonuçlanacağını kestirmek elbette zor. Antoni, borç notunun düşürülmesinin genellikle borçlunun tehlike sinyalleri vermesiyle gerçekleştiğini belirtiyor. Amerika Birleşik Devletleri‘nin borcu 32 trilyon doları aşmış durumda. Ayrıca her yıl buna trilyonlar ekleniyor. Sadece bu devasa borcun yıllık faiz ödemeleri yaklaşık 1 trilyon dolara mal oluyor. Buna göre rakam tüm savunma bütçesini aşıyor. Harcamalar artmaya devam ediyor. Antoni bunu potansiyel iflas ve nihai temerrüt için endişe verici bir reçete olarak görüyor.

Antoni, Amerika’nın bütçesini elden geçirmek ve mali bir kırılma noktasına ulaşılmasını önlemek için Kongre‘nin müdahalesinin aciliyetini vurguluyor.

“Kongre ve Beyaz Saray’ın derhal mali durumu düzene sokmaları gerekiyor. Bunu yapmazlarsa, ABD borçlarında daha fazla gizli temerrütle birlikte enflasyon hız trenine geri döneceğiz. Bu da daha da yüksek getiri anlamına gelecek. Ayrıca daha yüksek faiz ödemelerine, daha hızlı büyüyen borçlara ve gerçek bir ölüm sarmalına yol açacaktır. Geri dönüşü olmayan noktaya ulaşmadan önce zaman tükeniyor.”

Amerika giderek artan ulusal borcuyla boğuşuyor. Buna göre, ülkenin mali istikrarını ve gelecekteki ekonomik refahını güvence altına almak için bu mali zorlukları ele almak çok önemli hale geliyor.

Kıdemli analistten Bitcoin tahmini

Amerika borç yükü problemi ile uğraşırken Bloomberg’in kıdemli emtia analisti Mike McGlone, yakın tarihli bir analizinde Bitcoin (BTC)’nin geleceğine ilişkin düşüncelerini paylaştı. ABD Hazinesi’nin iki yıllık tahvil getirileri %5’e yaklaşarak Bitcoin’in doğuşuna denk gelen ekonomik krizden bu yana görülmemiş seviyelere ulaşıyor. Buradan hareketle McGlone BTC’nin uzun bir düşüş döneminde olabileceğini öne sürüyor.

McGlone, tahvil getirilerindeki artışın, özellikle Bitcoin gibi daha riskli olduğu düşünülen varlıklar için önemli bir zorluk oluşturabileceğine dikkat çekiyor. Bitcoin BTC, küresel durgunluğun ardından altına dijital bir alternatif olarak ortaya çıktı. McGlone’un 100 haftalık hareketli ortalamaları merkeze alan analizi dikkat çekici. Bitcoin için 1930’lardaki ABD borsasını anımsatan belirgin bir devrilme modeli ve aşağı doğru bir yörünge ortaya koyuyor.

Bitcoin BTC’nin gelecek beklentileri

McGlone, “Finansal krizin ve aşırı düşük faiz oranlarının ardından doğan çığır açıcı bir teknoloji olan BTC, uzun bir geri çekilme dönemiyle karşı karşıya olabilir” yorumunu yapıyor. Bitcoin, sıfıra yakın ve negatif faiz oranlarının olduğu dönemde altının dijital bir versiyonu olarak cazip. Ancak McGlone, dünyanın en güvenli menkul kıymetlerinin iki yıl içinde yaklaşık %10’luk bir toplam getiri sunması nedeniyle manzaranın değişebileceğini öne sürüyor. Bu değişiklik, çeşitli riskli varlıkların fiyatları üzerinde azaltıcı bir etkiye sahip olacaktır.

Bitcoin

Analist, mevcut durum ile finansal kriz ve Bitcoin’in başlangıcından önceki dönemi dikkate alıyor. Bunlar arasında bir paralellik kurarak sonuca varıyor. ABD Hazinesi’nin iki yıllık tahvilleri en son %5 civarında getiri sağladığında önemli sonuçlar ortaya çıkmıştı. Buna göre, finansal piyasalarda önemli bir çalkantı yaşanmıştı. Ayrıca muhtemelen çok sayıda riskli varlık için zorlu zamanların habercisi olmuştu. Mike McGlone’un analizi, Bitcoin’in geleceğine ilişkin daha geniş ekonomik bağlamı dikkate alıyor. Kriptokoin.com olarak baktığımızda, özellikle de yükselen Hazine getirilerinin etkisini dikkate alan bir bakış açısı sağlıyor. Kripto para piyasası bu değişiklikleri izliyor. Diğer taraftan, yatırımcılar Bitcoin’in bu gelişen koşullara nasıl tepki verdiğini yakından takip edecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1