Futbol Efsanesi Ronaldinho 61 Milyon Dolarlık Kripto Para Suçlamalarını Reddetti!

Barcelona ve Milan gibi takımlarda forma giyen Brezilyalı efsane futbolcu Ronaldinho, kendi adını kullanan dolandırıcı kripto para projesi yüzünden kanun yapıcıların karşısında ifade verdi.

Ünlü futbolcu Ronaldinho 31 Ağustos Perşembe günü kripto para dolandırıcılığı suçlamalarını yanıtlamak için parlamento komitesinin karşısına çıktı. Brezilya yerel medyasından Folha de Sao Paulo’nun aktarımına göre Ronaldinho, kendi adını ve görsellerini kullanan 61 milyon dolarlık kripto para ponzi şemasına dahil olduğu iddialarını reddetti.

Açıklamasında kendisini mağdur olarak nitelendiren futbolcu, kendi adının kullanılmasına ve böyle bir kripto para projesi çıkarılmasına hiçbir zaman izin vermediğini savundu. Ronaldinho’yu bu açıklamaları yapmak zorunda bırakan proje “18kRonaldinho” olarak tanınıyordu ve yatırımcılara bir yıl içeresinde %400’e varan getiri vaadi sunuyordu. Fakat proje vaatlerini asla yerine getirmedi ve bir dolandırıcılık ürünü olarak kayıplara karıştı.

Ronaldinho, 2019 yılında 18K Watches adlı bir saat şirketini tanıtmak için bir sözleşme imzaladığını ve bu tanıtım için çektiği fotoğrafların izni olmadan kripto ile ilgili söz konusu girişimde kullanıldığını söyledi. Ayrıca 2019 yılında saat şirketiyle olan sözleşmesini iptal ettiğini vurguladı.

Ronaldinho, daha önce yapılan iki duruşmaya hava koşulları nedeniyle katılmayacağını dile getirmişti. Ünlü futbolcu dün yapılan duruşmaya da katılmasaydı para cezaları ve tutuklamayla karşı karşıya kalacaktı.

source site-9