Futbol Efsanesi, Altcoin Ponzi Şemasına Katıldığını Reddetti!

Ronaldinho olarak bilinen efsanevi Brezilyalı futbolcu Ronaldo Assis Moreira, dün parlamento komitesi soruşturması önüne çıktı. İddialara göre 61 milyon dolar ele geçiren bir altcoin ponzi şemasının reklamını yapıyordu.

Ronaldinho, 61 milyon dolarlık altcoin dolandırıcılığı iddiasında yer aldığını reddetti

Futbol efsanesi, dün bir kongre duruşmasında, kendi resmini izni olmadan kullanılan sahte bir altcoin dolandırıcılığıyla ilgili olarak ifade verdi. Brezilya’daki duruşmada 61 milyon dolar değerindeki “18kRonaldinho” adlı ponzi planına dahil olduğu iddialarını reddetti. Ronaldinho, ponzinin günlük %2 getiri vaat ettiği bir şirketle hiçbir işbirliği yapmadığını belirtti. Adının izni olmadan kullanıldığını savundu.

Ronaldinho’ya karşı 61 milyon dolarlık tazminat davası açılmış durumda. Duruşmada 18kRonaldinho adlı şirketin onu tasvir eden pazarlama materyalleri gösterildi. Ronaldinho, kendisinin bu dolandırılcılık ile hiç bir bağlantısının olmadığını iddia etti. Aynı zamanda adını sahte bir şekilde kullanıldığından şikayetçi oldu.

Ronaldinho, fotoğrafların saat satan şirketin bir yan kuruluşuyla Temmuz 2019’da imzaladığı sözleşme kapsamında çekildiğini söylüyor. Ancak sözleşme aynı yılın Ekim ayında feshedildi ve görseller hiçbir zaman kullanılmadı. Soruşturma başkanı Aureo Ribeiro, Ronaldinho’ya şirkete yatırım yapanlara geri ödeme yapmayı isteyip istemediğini sordu. Ronaldinho buna sessiz kalacağını söyledi.

Ronaldinho, soruşturmayla ilgili daha önce, en son 24 Ağustos’ta yapılan iki duruşmaya katılmamıştı. Hava koşulları nedeniyle katılamayacağını söyledi. Son duruşma, Kongre huzuruna çıkmak için son şansıydı. Eğer bunu yapmasaydı, olası para cezaları veya tutuklamayla karşı karşıya kalacaktı. Bu durumda yetkililer onu zorla duruşmaya çıkarabilirdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2