FTX Mağdurlarını Sevindirecek Haber Geldi! İflas Eden Kripto Borsası Yeniden Faaliyete Geçebilir!

İflas eden kripto para borsası FTX, uluslararası müşteriler için platformunun yeniden başlatılmasına yönelik önerilen bir planı açıkladı.

FTX Uluslararası Müşteriler İçin Yeniden Faaliyete Geçebilir

İflas yöneticileri tarafından yapılan başvuruda, farklı davacı sınıfları oluşturacak ve belirli bir sınıfın üçüncü taraf yatırımcılarla işbirliği içinde FTX.com’u yeniden başlatması için bir yol sunacak yeniden düzenleme stratejisi içeriyor. Önerilen plana göre, hak sahipleri kendi çıkarlarına göre çeşitli gruplara ayrılacak.

“Dotcom müşterileri” olarak adlandırılan ilk kategori, FTX.com offshore borsasının hak sahiplerinden oluşuyor.

Sonraki gruplar arasında ABD borsası ve NFT borsası müşterileri, ardından genel teminatsız alacaklar, teminatlı alacaklar ve vergi ve cezalardan kaynaklanan para cezalarını içeren sermaye benzeri alacaklar yer alıyor.

Plandaki en önemli öneri, “dotcom müşterilerinin” varlıklarını bir araya getirerek yeni bir offshore borsa şirketi kurmaları ve esasen FTX platformunu yeniden başlatmalarıdır.

Bu yeni borsa, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki müşteriler hariç olmak üzere, yalnızca offshore müşteriler için faaliyet gösterecektir.

Talep sahipleri nakit ödeme almak yerine, hisse senetleri, tokenlar veya yeni borsadaki paylar gibi nakit olmayan bir bedel alabilir ve böylece yeniden başlatılan platformda pay sahibi olabilirler.

Özellikle, plan daha önce ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından bir menkul kıymet olarak kabul edilen FTT token sahiplerine herhangi bir ödeme sunmuyor.

Planda, FTT taleplerinin planın yürürlüğe girdiği tarihten sonra iptal edileceği ve serbest bırakılacağı açıkça belirtiliyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4