FTX Davasından Sıcak Gelişme: İtiraf Geliyor!

FTX’in eski eş CEO’su Ryan Salame, FTX borsasının çöküşünde rol oynadığını itiraf etmeye hazırlanıyor. Böyle bir durum, Sam Bankman-Fried’ın yaklaşmakta olan davasına entrika katacak.

Ryan Salame, FTX çöküşündeki rolünü kabul ediyor

Son gelişmelere göre Salame, Manhattan’daki federal mahkemede suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. Ayrıntılar, FTX ile ilgili devam eden duruşmanın son sunumundan geldi.

Salame’nin itirafı, Sam Bankman-Fried’ın duruşmasına bir aydan daha kısa bir süre kala geliyor. İtirafları, FTX’in dahil olduğu bir dizi suç ve düzenleyici soruşturmayı alevlendirecek. Ayrıca, Salame’nin siyasi kampanyalara yaptığı 24 milyon dolarlık bağış nedeniyle de soruşturmalar yoğunlaşmıştı. Salame’nin sosyal medyada son aktif olduğunu zamanın Kasım 2022 olduğunu belirtelim.

Dahası, federal hükümet önceden Salame’yi özellikle kampanya finansmanı yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle mercek altında almıştı. Bu, Michelle Bond’un 2022 kongre yarışındaki rolü ile ilişkiliydi. Bu nedenle, federal yetkililer Salame ve Bond’un hükümetin belirlediği bağış sınırlamalarını ihlal edip etmediklerini belirlemeye çalışıyor.

Salame, dördüncü FTX itirafçısı olacak

Bu arada, Salame’nin itirafı FTX ile ilişkili yetkililerin dördüncü itirafı olacak. Zaten Aralık 2022’de federal dolandırıcılık suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Caroline Ellison ve Gary Wang suçlarını kabul etmişlerdi. FTX’in eski mühendislik direktörü Nishad Singh de bu yılın başlarında suçunu itiraf etti.

ABD Bölge Hakimi Lewis Kaplan, şimdi Ryan Salame’nin ifadesini dinlemeye hazırlanıyor. Bankman-Fried aleyhindeki dava da Kaplan’ın başkanlığında ilerliyor. Ancak borsanın çöküşüyle ilişkilendirilen dolandırıcılık ve komplo suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Bankman-Fried, suçsuz olduğunu iddia ediyor. Kendisi, FTX’in çöküşünden önce, kripto paraların, özellikle Bitcoin’in hızla değer kazanmasıyla milyoner olmuştu. Kriptokoin.com olarak Kasım 2022 FTX iflasında neler yaşandığına bu yazıda yer verdik.

Ryan Salame’nin suçunu itiraf etmesi, FTX’in kurucusu için yaklaşan (2 Ekim) davayı çetinleştiriyor. FTX’in çöküşünün boyutu göz önüne alındığında, Salame’nin bir sonraki duruşması, kripto topluluğu içinde ve dışında büyük ilgi görecek.

SBF suçsuz olduğunu iddia ediyor

Dördüncü itirafa rağmen, kötü şöhretli FTX kurucusu çöküşte rol oynadığına itiraz etmeye devam ediyor. En son gelişmelerde, kampanya finansman yasalarını ihlal etme ve Çin rüşvet suçlamalarını kabul etmedi. Fakat, yeni suçlamalar Bankman-Fried’ın maruz kaldığı baskıyı artırıyor. 2 Ekim’de başlaması planlanan duruşmasında suçlu bulunması halinde SBF, onlarca yıl hapis cezasıyla karşı karşıya. ABD yasalarına göre, bir kamu görevlisine verilen rüşvetin cezaları, rüşvetin değerinin üç katına kadar para cezası ve federal hapishanede 15 yıla kadar hapis cezasını içeriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için FTX Davasından Sıcak Gelişme: İtiraf Geliyor!


source site-2