FED Kararı Sonrası Altın Fiyatları İçin Tahminler Ne?

Federal Reserve, faiz kararının ardından gelecekteki para politikasının verilere bağlı olmaya devam edeceğini söyledi. Böylece Fed, kartlarını göğsüne yakın oynamayı tercih etti. Bu gelişmelerin ardından altın fiyatları, sağlam kazanımlarını koruyor.

Altın fiyatları, Fed’i ve Powell’ı yeterince şahin bulmadı!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere ABD Merkez Bankası, faiz oranlarını 25 baz puan artırdı. Bu kararının ardından düzenlediği basın toplantısında Powell, bu noktada komitenin Eylül ayında faiz oranlarını artırma olasılığının, değiştirmeme olasılığı kadar yüksek olduğunu söyledi. Bununla birlikte, Fed’in bu yıl herhangi bir faiz indirimine gitmeyeceği yönündeki duruşunu da yineledi. Bu bağlamda Powell, şu ifadeleri kullandı:

Görevimizin başında kalmamız ve politikayı bir süre daha kısıtlayıcı seviyelerde tutmamız gerekiyor. Sürecin önünde hâlâ uzun bir yol var.

Altın piyasası, Powell’ın nötr yorumlarından etkilenmedi. Bu doğrultuda, seansın en yüksek seviyelerine yakın seyretti. Bazı analistler, yatırımcıların basın toplantısında daha şahin bir eğilim beklemesi nedeniyle altının kazançlarını koruduğunu söylüyor.

Sıkılaştırma döneminin sonuna mı geldik?

Jerome Powell, Fed’in faiz oranlarını düşürmeyi düşünmesi için bile enflasyonda inandırıcı ve sürdürülebilir bir düşüş görmesi gerektiğini söyledi. Bu arada, ABD Tüketici fiyatları Haziran ayında keskin bir şekilde düştü. Ancak Powell, düşüşe rağmen bunun sadece bir rapor olduğunu da sözlerine ekledi. Piyasalara verdiği mesaj açıktı: Federal Resrve’in daha fazla veri görmesi gerekiyor. Bu doğrultuda, “Birçok kişi gelecek yıl için faiz indirimlerini bir kenara yazdı. Ancak bu gelecek yıl vermemiz gereken bir karar olacak” dedi.

ABD merkez bankası seçeneklerini açık tutarken, birçok ekonomist ve piyasa analisti bunun bu sıkılaştırma döngüsündeki son faiz artışı olmasını bekliyor. Degussa’nın baş ekonomisti Thorsten Polleit, ABD’de para arzındaki düşüşün ve sıkılaşan kredi koşullarının enflasyonun muhtemelen yavaşlamaya devam edeceği anlamına geldiğini söylüyor. Polleit, daha yavaş ekonomik büyümenin Fed’i kenarda tutmasını beklediğini de sözlerine ekliyor. Buradan hareketle ekonomist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Çok kısıtlayıcı parasal ortam ekonomide bir yavaşlamaya, hatta belki de yaklaşan bir resesyona işaret ediyor. Çünkü ABD ekonomisi, açıkça söylemek gerekirse, artık yüksek faiz oranlarına dayanamıyor. Bu açıdan bakıldığında, mevcut faiz oranı döngüsünde en yüksek seviyeye ulaşılmış olabileceği ve bir sonraki faiz artışının aşağı yönlü olacağı bize oldukça olası görünüyor.

Altın fiyatları

Bu olduğundan altın fiyatları yükselişe geçebilir!

OANDA’da kıdemli piyasa analisti olan Edward Moya, Fed’in seçeneklerini açık tutmasına rağmen, faiz oranlarını tekrar artırma ihtimalinin düşük olduğunu söylüyor. Moya, “Ekonomi zayıflarken dezenflasyon süreci devam edecek. Ayrıca, kurumsal dünya daha sıkı kredi koşullarının etkisini hissetmeye başlayacak,” diyor. Ayrıca Moya, altın üzerindeki etkisi için şu yorumu yapıyor:

Muhtemelen, altın fiyatları Kasım ayına kadar menzile bağlı kalacak. Fed, muhtemelen Eylül ayında faiz oranlarında bir değişiklik görmeyecek. Böylece, piyasa Kasım ayında bir duraklama olacağından emin olduğunda, altın yükselişe geçebilir.

Altın, Fed faiz artışına çok az tepki gösterdi

Kıdemli analist Jim Wyckoff, Fed kararı sonrası piyasayı değerlendirdi. Bugün dış piyasalarda ABD dolar endeksinin zayıfladığı görülüyor. Bu arada, Nymex ham petrol fiyatları daha zayıf ve varil başına 79,00 dolar civarında işlem görüyor. Gösterge 10 yıllık ABD Hazine bonosu getirisi şu anda %3,887 seviyesinde. Ayrıca, Fed faiz artışı ve FOMC açıklamasının ardından çok az hareket etti.

Altın fiyatları

Teknik olarak, Ağustos vadeli altın boğaları genel olarak kısa vadeli teknik avantaja sahip. Ancak bunu korumak için yakında yeni bir güç göstermeleri gerekiyor. Fiyatlar günlük çubuk grafikte üç haftalık bir yükseliş trendi içinde, ancak çok az. Boğaların bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi 2.000,00 dolarlık sağlam direncin üzerinde bir kapanış yapmak. Ayıların bir sonraki yakın vadeli aşağı yönlü fiyat hedefi ise vadeli işlem fiyatlarını Haziran ayının en düşük seviyesi olan 1.900,60 dolardaki sağlam teknik desteğin altına itmek. İlk direnç bugünün en yüksek seviyesi olan 1.976,30 dolarda ve ardından Temmuz ayının en yüksek seviyesi olan 1.989,80 dolarda olacak. İlk destek bugünün en düşük seviyesi olan 1.963,20 dolarda ve ardından bu haftanın en düşük seviyesi olan 1.951,60 dolarda olacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-2