FBI, SEC ve Gemini Kurucusu DCG Hakkında Görüştü: Sebep Dolandırıcılık İddiaları!

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve kanun yapıcılar Digital Currency Group (DCG) ve CEO Barry Silbert’e yöneltilen dolandırıcılık suçlamalarını görüşmek için bir araya geldi.

Bloomberg tarafından sunulan bir habere göre FBI, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yetkilileri ve New York savcıları Gemini cephesi tarafından Barry Silbert’e yöneltilen dolandırıcılık suçlamaları hakkında kurucu Cameron Winklevoss ile görüştü.

Winklevoss kardeşlerin yönetimindeki Gemini, temmuz ayının başında DCG cephesinin müşterileri dolandırdığı belirtmiş ve DCG kurucusu Barry Silbert’i alacaklılara karşı Genesis ve DCG dolandırıcılığının mimarı ve beyni olmakla suçlamıştı. DCG tarafından o günlerde yapılan açıklamada tüm suçlamalar net bir şekilde reddedilmişti.

Geçen yıl kripto para piyasasında yaşanan iflaslardan etkilenen DCG yönetimindeki kripto kredi platformu Genesis, müşterilerin para çekim işlerini tamamen durdurmuş ve bu durum Gemini’yi zor duruma sokmuştu. Bu doğrultuda Gemini’nin 232 bin Earn kullanıcısına ait 1,2 milyar dolardan fazla varlık platformda sıkışıp kalmıştı.

source site-9