FBI Bitcoin Değil! En Fazla Bu Altcoine El Koydu!

16 Ağustos’ta, Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) son birkaç ay içinde cüzdanlardan çeşitli kripto para birimlerine el koyduğu kamuoyuna duyuruldu. Özellikle, dosyalama aynı zamanda üç ana kripto para biriminin ele geçirildiğini de ortaya koyuyor: Ethereum, Bitcoin ve Tether. Hatta listelenen diğer öğeler arasında silahlar, spor ayakkabılar ve giysiler de dahil olmak üzere çeşitli öğeler de ele geçirilmişti. İşte detaylar…

FBI Ethereum, Bitcoin ve Tether’i ele geçiriyor

Virginia’nın Doğu Bölgesi’nde yetkililer, uygulama sırasında toplam değeri yaklaşık 800.000 dolar olan dört cüzdandan 428,5 Ethereum ele geçirdi. Bu ele geçirmelerden biri tek başına 463.811 dolara karşılık geliyordu. Bu ele geçirmelerin Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleştiği göz önüne alındığında, Ethereum’un değerinde minimum dalgalanma olmuştur. Mevcut piyasa fiyatlarında, toplam 428,5 Ethereum bugün yaklaşık 782.000 dolar değerinde olacaktır. Ağustos 16 belgelerine göre, ele geçirilen Bitcoin’in değeri, el konulan Ethereum miktarından beş kat daha küçük. FBI, 2023 yılında çeşitli örneklerde biriken yaklaşık 5,12 Bitcoin (BTC)’e el konulduğunu söyledi.

Bunun toplam değerinin yaklaşık 136.893,01 dolar olduğunu bildirdi. Mevcut yazı itibariyle bu miktar yaklaşık 149.221,00 dolar değerindedir. Belge ayrıca, Mart ayından Mayıs ayına kadar olan dönemde 310.277 dolar değerinde Tether’e el konulduğunu açıklamaktadır. Mal varlıklarına el konulması, federal düzenlemelerin çeşitli şekillerde ihlal edilmesinin bir sonucudur.   Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi FBI, 2023 yılında kripto para sektörüyle ilgili olarak başka birçok yaptırım eylemi gerçekleştirdi.

Jesse Powell’ın evi basılmıştı

7 Temmuz’da bazı raporlar, Bitcoin ve altcoin borsası Kraken’in kurucusu Jesse Powell’ın evinin FBI tarafından arandığını bildirdi. Kurumun, kar amacı gütmeyen bir sanat grubuna karşı hackleme ve siber taciz iddialarını araştırdığı iddia edilmekte idi.  Bundan sadece iki ay önce FBI, kara para akladığından şüphelenilen dokuz kripto borsasını kapatmak için Ukrayna Ulusal Polisi ile birlikte çalışmıştı. Yetkililer ayrıca 24xbtc.com, 100btc.pro, pridechange.com, 101crypta.com, uxbtc.com, trust-exchange.org, bitcoin24.exchange, paybtc.pro ve owl.gold kripto borsalarının tüm sunucularını kapattı.

Sonuç olarak Federal Soruşturma Bürosu (FBI), son dönemde yaşanan bir dizi gelişmeyle kripto para sektörüne giderek daha fazla müdahil olduğunu gösterdi. Ayrıca FBI, Mart ayından Mayıs ayına kadar olan dönemde 310.277 dolar değerinde Tether ele geçirildiğini de açıkladı. Bu yaptırım eylemleri dizisi, FBI’ın Bitcoin ve altcoin ortamını dikkatli bir şekilde izlediğinin altını çiziyor. Böylece, federal düzenlemelere uyumu sürdürme ve sektördeki yasadışı faaliyetleri ele alma konusundaki kararlılığını vurgulamaktadır. Jesse Powell’ın evinin aranması ve şüpheli kripto borsalarının kapatılması için Ukrayna Ulusal Polisi ile işbirliği de dahil olmak üzere son olaylar, FBI’ın gelişen kripto endüstrisinin düzenleyici ortamını şekillendirmedeki aktif katılımının altını çiziyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1