FASB’tan Kripto Paralar İçin Kritik Adım: XRP Avukatı Beğendi!

Çarşamba günü, muhasebe standartlarını belirlemekten sorumlu ABD organı, kripto paralar için önemli bir adım attı. Bu doğrultuda Finansal Muhasebe Standartları Kurulu (FASB), yeni muhasebe yönergeleri getirmek üzere oybirliğiyle karar aldı.

Kripto paralar “Gerçeğe Uygun Değerde” raporlayacak!

Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere FASB, şirketlerin kripto paraları gerçeğe uygun değerleri üzerinden raporlamalarına yönelik bir sonraki adımı attı. Bu, varlıkların en güncel değerini yansıtmak için tasarlanmış bir yaklaşım. Daha önce geçerli olan model, varlığın satışına kadar varlık değerindeki artışları değil, yalnızca düşüşleri yansıtıyordu. Güncelleme, kripto varlıklarını gerçeğe uygun değerden ölçmeyi getiriyor. Böylece, değerdeki hem artışları hem de düşüşleri yakalamayı amaçlıyor. FASB bunu yaparken, bir işletmenin finansal pozisyonunun daha doğru bir resmini sağladığını söylüyor.

Değişiklik ayrıca, kripto varlıklarının türleri ve değişimleri hakkında ayrıntılı açıklamalar yapılmasını gerektiriyor. Buradaki amaç, karmaşıklığı azaltmak ve yatırımcıların ihtiyaçlarına daha iyi uyum sağlamak. Şirketlerin bu gerçeğe uygun değer kurallarını 15 Aralık 2024 tarihinden sonra başlayan mali yıllarda uygulamaları gerekecek. Takvim yılını takip edenler bunları 2025’te benimseyecek. Bununla birlikte, şirketlerin sahip oldukları kripto paralar için bu kuralları hemen uygulaması mümkün.

Güncellemeden önce, muhasebe kuralları yalnızca kriptonun değerindeki düşüşü yansıtıyordu. BTC fiyatı. Kaynak: CoinMarketCap

FASB 2017’den bu yana kripto paralar için kurallar oluşturulması yönündeki üç talebi geri çevirdi. Bununla birlikte Kurul, Tesla ve MicroStrategy gibi büyük şirketlerin Bitcoin’e yatırım yapmaya başlamasıyla duruşunu değiştirdi.

Yeni kurallar NFT’leri ve stablecoin’leri kapsamayacak

Yeni kılavuz ilkeler, özellikle değiştirilebilirlik ve kriptografi için belirli kriterleri karşılayan kripto paraları ele alacak. Bununla birlikte, Non-Fungible Token’ler ve stablecoin’ler buna dahil olmayacak. Büyük Dörtlü muhasebe firmaları da dahil olmak üzere bazı kuruluşlar, cross-chain takaslarını kolaylaştıran ‘wrapped’ tokenlerin dahil edilmesini savunurken, FASB üyeleri kuralların kapsamını genişletmeden önce daha fazla piyasa verisi beklemeye karar verdi.

Teklifler ilk olarak 23 Mart 2023 tarihinde geldi. Teklif belgesine göre, paydaşların geri bildirimlerine yanıt olarak, kripto paralar için muhasebeleştirme “Kurul için en önemli öncelik olmalıdır.” denildi.

Kripto paralar

XRP avukatı: Bu kripto paralar için çok önemli bir hamle!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) davasında binlerce XRP token sahibini temsil eden avukat John Deaton, FASB muhasebe kuralları girişimini ilk bakışta çok önemli bir gelişme olarak nitelendirdi. Ancak avukat, uzun vadede MicroStrategy gibi şirketlerin bilançolarında kripto paralardan bahsetmeye açık olup olmayacaklarını görmek istiyor. Bu bağlamda Deaton, şu yorumu yapıyor:

Kağıt üzerinde bu çok önemli. MicroStrategy dışındaki şirketlerin BTC’yi bilançolarında tutmalarına gerçekten kapı açıp açmayacağını göreceğiz. Bunu bir spot ETF ile birleştirirseniz, iğne yerinden oynayabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1