Eylülde Faiz Artırımı İhtimalini Dışlamadık

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Avusturya Merkez Bankası Başkanı Robert Holzmann, gelecek faiz artırımları hakkında açıklamalarda bulundu. Holzmann, cari veriler ışığında Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) Eylül ayında faiz artırımı ihtimalini dışlamadığını belirtti. Ancak Holzmann, Eylül toplantısında savunacağı görüşü henüz netleştirmediğini ifade etti.

Holzmann, nihai faiz seviyesine yaklaşıldığını vurgulayarak, ancak bu noktanın henüz tam anlamıyla ulaşılmadığını da dile getirdi. Ağustos ayı enflasyon verisinin ECB için belirsizlik taşıdığını söyleyen Holzmann, verilerin enflasyonun hala yüksek seviyelerde seyretmeye devam ettiğini gösterdiğini belirtti. Ayrıca, “Faizlerde henüz en yüksek seviyelerde değiliz, bir veya iki faiz artırımı daha mümkün” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Holzmann’un açıklamaları, ECB’nin yakın dönemde faiz politikasında yapacağı değişiklikler ve ekonomik yönelim konusundaki belirsizliği yansıtırken, enflasyon ve faiz oranlarının gelecekteki seyri hakkında da işaretler içeriyor.

source site-2