Eylül Ayında Bitcoin’de Neler Olacak? Fiyatı Etkileyebilecek Gelişmeyi QCP Capital Analistleri Vurguladı

QCP Capital analizi, önümüzdeki ayki Mt. Gox ödemesi de dahil olmak üzere spot ETF’lere yönelik iyimserliğin tekrar azalmasıyla Bitcoin fiyatlarının 4. çeyrekte dip seviyelere yakın başlayabileceğini belirtiyor.

Mt. Gox, o dönemde yaklaşık 450 milyon dolar değerinde 850.000 Bitcoin çaldırdıktan sonra 2014 yılında çökmüş olan en büyük Bitcoin borsalarından biriydi. Mt. Gox’un alacaklılarının önümüzdeki ay kalan Bitcoin’lerden paylarını almaları bekleniyor ve bu da piyasada etkisini gösterebilir.

Ancak Mart ayında ETF’nin onaylanması ve Nisan ayında BTC yarılanması ve 2. çeyrekte ABD ekonomisindeki olası yavaşlama ile 2024 yılının 1. çeyreğinde keskin bir toparlanma yaşanabilir.

QCP Capital, yayınladığı analizde Grayscale’in son zaferiyle birlikte SEC’in, kripto para endüstrisine karşı 2-0 geriye düştüğünü ve kurumun durumunun iyi olmadığını söyledi.

Bununla birlikte Ripple davasında SEC’in temyize gitmesine rağmen Grayscale davasında ise bunun düşünüldüğü kadar kolay olmayacağı ve davanın karmaşıklığından dolayı bir temyiz ihtimalinin kesin olmadığı belirtildi.

Ancak analistler, dava sonucu her ne kadar kripto para piyasası için iyi olsa da sonucun SEC’in GBTC ürününü bir Bitcoin Spot ETF’e çevirmek zorunda bırakmadığının altını çiziyor. Analistlere göre Grayscale yeniden başvuru yapsa bile SEC yine bu başvuruyu reddedebilir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4