Eylül Ayında Bitcoin Nasıl Bir Görünüme Sahip Olacak? Uzmanlar Değerlendirdi

Bitcoin, ABD’deki Grayscale davasında dönüm noktası niteliğindeki bir zafere rağmen Ağustos ayını çift haneli bir kayıpla kapatmaya hazırlanıyor.

Analistlere göre kripto para Eylül ayının büyük bir bölümünde dar bir aralıkta sıkışıp kalabilir.

Wolfe Research analisti Rob Ginsberg Çarşamba günü yayınladığı bir notta, “Bitcoin bir miktar ilerleme kaydedebilirse, önümüzdeki haftalarda fiyatın 29,5-30 bin direncini yeniden test ettiğini görebiliriz” dedi ve ekledi:

“Nihayetinde bu seviyeyi geçmesini ve yeni bir yükselişe geçmesini bekliyoruz, ancak başarılı bir şekilde geçemezsek muhtemelen 25.000 dolarlık önemli destek seviyesini bir kez daha tartışıyor olacağız.”

Ginsberg, Bitcoin’in bu yılki rallilerinin, kripto alanına daha fazla kurumsal katılımın kapısını açabilecek Grayscale kararı gibi katalizörler tarafından yönlendirildiğini de sözlerine ekledi. “Bu, uzun vadeli yükseliş görüşümüzü daha da güçlendiriyor” dedi.

Fairlead Strategies’ten Will Tamplin, ilk sıçramanın kısa vadeli göstergelerinden gelen olumlu sinyallerle desteklendiğini söyledi. Tamplin, bunun “önümüzdeki günlerde Bitcoin’in aynı işlem aralığı kapsamında devam edeceğini” gösterdiğini söyledi.

Ancak analistlere göre orta vadede, BTC Mayıs ve Haziran düşüş trendlerine benzer şekilde daha fazla konsolidasyon görebilir. Tamplin, test edilecek bir sonraki kilit seviyeyi 28.800 dolarda gördüğünü söyledi. Bundan sonra analiste göre, 31.900 dolar izlenecek seviye olacak.

Cantor Fitzgerald’dan Elliot Han, “Ayrıca, Eylül ayının hisse senedi piyasaları için tarihsel olarak düşüş ve dalgalanma ayı olduğunu ve kriptonun çoğunlukla bu modeli takip ettiğini unutmayın” dedi.

Han, Bitcoin’in en büyük kaybının Eylül 2019’da, 2020 yarılanma olayından önce geldiğini hatırlattı ve ekledi:

“ABD düzenlemelerine ilişkin herhangi bir olumlu haber pozitif olacaktır, ancak ETF başvuruları dışında hiçbir şey beklenmiyor. Yine de bu, yukarı ya da aşağı yönde sürprizlerle karşılaşmayacağımız anlamına gelmiyor.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4