Ethereum Mucidi Yıllar Sonra Bu Altcoin’den Sattı! Yerine ETH Aldı

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, iki yıl aradan sonra ilk kez Maker (MKR) sattı. Bu fonun tamamıyla ETH satın aldı.

MKR satan Buterin, piyasadan 350 ETH topladı

The Data Nerd’ün raporuna göre, Ethereum kurucusu Vitalik Buterin geçtiğimiz saatlerde CoWSwap aracılığıyla 500 MKR sattı. Buradan elde ettiği 581.000 doların tamamıyla 350 ETH satın aldı. Daha sonra ETH rezervini başlangıç ​​adresine geri aktardı.

Bu işlem, Buterin’in 0x3f6 isimli cüzdanıyla iki yıl sonra ilk kez MKR sattığı anlamına geliyor. MKR fiyatı satış esnasında hafif bir düşüşle 1,151.94 dolardan işlem görüyor.

Ethereum balinaları da tekrar aktif hale geliyor

Bir diğer göz çarpan işlemi bildiren Lookonchain, bir Ethereum balinasının geçtiğimiz saatlerde OKX’ten 9.400 ETH çektiğini tespit etti. Balina 18 Ağustos’ta piyasanın düşmesinden bu yana toplam 32.000 ETH çekti.

Ethereum fiyatı toparlanma sürecindeyken NFT’leri zor zamanlar geçiriyor

On-chain raporlar, Ethereum üzerinde basılan NFT’lerin piyasadaki aylık satışlarının Şubat ayında 659,02 milyon dolarlık etkileyici bir zirveye ulaştığını ve ardından bir sonraki gerilemeyi yaşadığını ortaya çıkardı.

Ağustos ayının sonunda, OpenSea’deki bu NFT kategorisinin satış hacmi, Mayıs 2021’den bu yana en düşük aylık hacim olan 106,12 milyon dolara ulaştı. Bu aynı zamanda Şubat ayındaki zirveye göre %84’lük bir düşüşü de temsil ediyordu.

Ethereum tabanlı NFT’lerin satış hacmindeki istikrarlı düşüş, profil resmi NFT’lerine (PFP’ler) olan ilginin azalmasının ve OpenSea’nin Blur’a karşı pazr payını kaybetmesinin bir sonucuydu. Veriler, popüler PFP NFT projelerinin piyasa değerinin Şubat 2023’te 5 milyar dolara ulaştığını ortaya çıkardı. Genel NFT pazarı düşerken, bu varlık kategorisine olan ilgi de azaldı. Piyasa değeri şu anda zirvesinden %50’nin üzerinde düşüşle 2,2 milyar dolardı.

ETH fiyatı ne durumda?

29 Ağustos’taki etkileyici bir yükselişin ardından Ethereum 1700 doların üzerinde tutunmak için mücadele etti. Yükseliş, Grayscale’in SEC’e karşı kazandığı zaferin ardından gerçekleşti ancak alıcıların tükenmişliği ortaya çıktı. Kriptokoin.com olarak aktardığımız Grayscale zaferi BTC dahil tüm piyasadaki güçlü kazanımlara yol açtı.

Pik hareketin ardından Ethereum, ayıların baskınlığı eşliğinde tekrar 1,650 dolar bölgesine işlem görüyor. Artan yönde ETH 1.745 doların üzerine çıkarsa boğalar avantaj kazanacaklar. Eğer öyleyse, bir sonraki hedef 1800 dolar olacak.

Bu arada RSI, 50 seviyesinin üzerine çıktıktan sonra düşüş kaydetti. Bu da satın alma baskısının hafiflediğine işaret ediyor. Ayrıca OBV, Ağustos ortasından bu yana düşük seviyelere çıkarak aynı dönemde talepte düşüş yaşandığını gösteriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1