Ethereum İçin Kritik Gün Belli Oldu: Fiyat Nasıl Tepki Verecek?

Ethereum ‘da 31 Ağustos Perşembe günü yaşanan sıçrama, ETH fiyatının güçlü satış baskısı nedeniyle 1.650 doların altına düşmesiyle ivmesini koruyamadı. ETH, kripto piyasasındaki daha geniş bir satış dalgasının ortasında son 24 saatte %3,21 düşüşle işlem görüyor.

Yaklaşık 143.000 Ethereum (ETH) opsiyonunun vadesi bugün dolacak. Put Call Oranı 0,85 seviyesinde olup, fiyat düşüşü ve artışı üzerine yapılan bahisler arasında bir denge olduğunu gösteriyor. En fazla opsiyonun değersiz olarak sona ereceği “maksimum acı” seviyesi 1.700 dolardır. Nosyonel değer olarak bilinen bu opsiyonların toplam değeri 230 milyon dolardır.

Hem Bitcoin hem de ETH’nin vade bitiminden hemen önce düşerek teslimat fiyatının maksimum acı noktasından uzaklaşmasına neden olması nispeten nadir görülen bir durumdur. Bu senaryo, ETF onaylarındaki bir gecikme ile tetiklenebilir ve kısa vadeli yükseliş oyun fonlarının çıkmasına neden olabilir.

Greeks.live’dan alınan verilere göre, bu haftaki ETH opsiyonlarının sona ermesi sırasında, önemli bir kısmı 1.500 ila 1.600 dolar aralığında yoğunlaştı. Bu hafta ETH satım opsiyonlarının hacmi çok yüksek olmasa da, birçok alıcı pozisyonlarını sonuna kadar korudu. Piyasada bu hafta sınırlı volatilite yaşandı ve Zımni Volatilite (IV) seviyesi düşmeye devam etti. Son piyasa eğilimlerine dayanarak, kısa vadede yatay hareketin devam etmesi muhtemeldir.

Ethereum Fiyat Destek Bölgeleri

Geçtiğimiz haftalarda ETH fiyatı satış baskısı gördü ve 1.650 dolar seviyelerinde seyrediyor. Başarısızlıkla sonuçlanan 1.700 doların üzerindeki toparlanma girişiminin ardından Ethereum için acil destek 1.630 dolar.

Koinfinans.com olarak bildirdiğimiz üzere günlük grafiğe teknik bir perspektiften bakıldığında, ETH fiyatı için endişe verici bir senaryo ortaya çıkıyor. Kırılma noktasının altında, 1.630 ila 1.140 dolar arasında yer alan %30’luk önemli bir düşüş olasılığı var.

Günlük grafikte azalan üçgen formasyonunun varlığı, Ethereum’un toparlanmasının karşılaşabileceği potansiyel zorluklara katkıda bulunuyor. Bu formasyon, altcoin fiyatı boğa piyasası sırasında beklenen yükseliş trendiyle uyum sağlamadan önce düşüş trendinin 1.140 dolar seviyesine kadar uzanma riskini artırabilir.


source site-7