Eski Opensea Yöneticisin Cezası Açıklandı: Insider Trading Bedeli Sadece 3 Ay Hapis!

Popüler NFT pazar yeri OpenSea’nin eski Ürün Müdürü Nathaniel Chastain, insider trading suçundan dolayı 3 ay ev hapsi cezası aldı.

Inner City Press 22 Ağustos tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, OpenSea eski Ürün Müdürü Nathaniel Chastain’in NFT insider trading suçlaması nedeniyle 3 ay ev hapsi ve 50 bin dolar para cezasına mahkum edildiğini duyurdu.

OpenSea tarafından ilk olarak 2021 yılının eylül ayında duyurulan skandal sonrasında ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), Chastain’i NFT insider trading’i ve kara para aklama suçladığını bildiren bir basın duyurusu yayınlamıştı. ABD New York Güney Bölge Mahkemesi’nde yargılanan Chastain 3 Mayıs tarihinde insider trading ve kara para aklama suçlarından hüküm giymişti ancak alacağı ceza netleşmemişti.

Chastain, suçlamalara göre gelecekte OpenSea’nin ana sayfasında yayınlanacak NFT’leri önceden alıp satarak yaklaşık 50 bin dolar para elde etmişti. Chastain, yakalanmamak için anonim cüzdanlar ve çeşitli yollar denemişti ve bu yolla 45 adet NFT alıp satmıştı.

Mahkeme, Chastain’e savcıların 2 yıllık ceza istemesine karşın 3 aylık ceza vermesine gerekçe olarak çok küçük bir meblağ kar elde etmiş olmasını ve bunun işlediği ilk suç gösterdi. Chastain’in umut verici bir geleceğe sahip olduğunu dile getiren mahkeme, onu 3 ay ev hapsi, 200 saat kamu hizmeti ve 50 bin dolar para cezasına çarptırdı. Ayrıca Chastain’in sahip olduğu 26 bin dolarlık Ethereum’a (ETH) el koyuldu.

ABD Başsavcısı Damian Williams konu hakkında yaptığı açıklamada, bu cezanın herhangi bir pazarda insider trading’e tölerans gösterilmeyeceğine dair bir işaret olduğunu söyledi.


source site-9