Eski Binance Yöneticisinden Boğa Tavsiyesi: Meme Coinler ve Bunlar Öne Çıkacak!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in eski risk sermayesi başkanı Xin Jiang, kripto para ve Web3 sektörleri için dikkat çeken ifadeler

Binance’deki risk sermayesi başkanı görevinden ayrıldıktan sonra yeni risk sermayesi şirketi Old Fashion Research‘ü kuran Xin Jiang, 4 Eylül tarihinde paylaştığı blog yazısında kripto para sektörünü ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. İçinde bulunduğumuz durumda birincil ve ikincil piyasaların dibe vurduğunu belirten Jiang, bunun Web3’e yatırım yapmak için uygun bir ortam sağladığını dile getirdi.

Yazısında kripto para piyasasının daha fazla Katman-2 (L-2) benzeri altyapı projesine ihtiyacının olmadığını vurgulayan Jiang, mevcut altyapısının endüstriyi birkaç boğa boyunca idare edebileceğini savundu.

Halihazırda sektörde yer alan Ethereum (ETH) L-2 rollup’ları ve gelmekte olan zkEVM’lerin ölçeklendirebilirlik dahil tüm sorunlara çözüm getirdiğini belirtirken eksik olan tek şeyin yenilikçi dönüşümler yaratacak “Killer app“ler olduğunu ifade etti:

Eğer rasyonel ve tarafsız bir yatırımcıysanız, lütfen kabul edin daha fazla altyapı projesine ihtiyacımız yok. Mevcut altyapı bizi bir sonraki boğa koşusuna, hatta belki de bir sonraki boğaya kadar idare edebilir. Ethereum Layer 2 rollup’ları ve gelen zkEVM’ler ile ölçeklenebilirlik bir sorun değil, merkeziyetsizlik de öyle. Eksik olan tek şey vurucu güce sahip “Killer app”ler.

Friend.tech, Unibots ve Meme Coin Akımları

Jiang, geçtiğimiz aylarda kripto para piyasasında ses getiren Friend.tech ve Unibots akımlarının bir sonraki boğa koşusunun merkeziyetsiz finans (DeFi) örnekleri olabileceğini vurguladı. Telegram ve X gibi sosyal medyaların kripto para sektöründe yarattığı etkinin azımsanmaması gerektiğini savunan deneyimli isim, meme coinlerinde piyasa için önemini hatırlattı.

Özellikle son dönemde piyasaya sürülen ve büyük bir kitleyi arkasında toplayan HarryPotterObamaSonic10Inu gibi meme coinlerin şişirilmiş milyar dolarlık değerlemeler ve aşırı abartılmış stratejiler ile gelen VC (Risk sermayesi) destekli tokenlara kıyasla daha adil bir token mekanizması sunduğunu savundu:

Bence meme coinler, NFT’lerin popülaritesinin ardından kripto para dünyasında ilgi gören bir başka kültürel fenomen haline geldi.

source site-9