Elon Musk’un Bu Hamlesi DOGE Fiyatını Sıçrattı! Sıradaki Ne?

Elon Musk’ın Twitter için köklü bir değişim başlatması, geçen hafta DOGE fiyatında bağımsız bir ralliye yol açtı. Yeni hamlenin daha büyük etkilileri olabilir.

Yeni platform X, DOGE için neler vaat ediyor?

Elon Musk, Twitter olarak bilinen sosyal medya platformunu finans alanında hızlı adımlarla X adlı yeni bir platforma dönüştürüyor. İlk somut adımları geçen hafta atmaya başladı. Perşembe gününün yeni raporları, X’in hisse senedi alım satım özelliği eklemeyi planladığını ortaya koyuyor.

Musk, son zamanlarda X’i finans dünyasında bir merkez haline getirme hedefini açıkça dile getirdi. X, Çin’deki muadili WeChat benzeri hepsi bir arada veya süper uygulama olacak. Yeni platforma kripto paraların ekleneceğine dair henüz resmi bir onay gelmedi. Ancak son raporlar, hisse senedi alım satımlarının X üzerinden gerçekleşebileceğini öne sürüyor.

Bu gelişmelerle birlikte, X’in kendi kripto para birimini piyasaya sürüp sürmeyeceği de spekülasyon konusu haline geldi. Ayrıca, Dogecoin de Perşembe günü yapılan X platformuna yönelik haberlere verdiği tepkiyle hızla artış gösterdi. Dogecoin, Elon Musk ile olan ilişkisi nedeniyle özellikle X’in Twitter’dan ayrıldığını açıkladığı anda önemli bir yükseliş yaşadı.

X-App, kripto paralar için oyun değiştirici mi?

X platformunun hisse senedi alım satım özelliği sayesinde yüksek bir başarı şansına sahip olduğu konusunda yaygın bir görüş var. Ancak, asıl merak edilen nokta, X’in sonunda kripto para işlemlerini entegre edip etmeyeceği. Bu esnada, ABD tarafında SEC, onay için yarışan büyük finans şirketlerinin Bitcoin ETF dosyalarını değerlendiriyor.

Elon Musk’ın Dogecoin ve kripto ekosistemi ile olan yakın ilişkisi iyi bilinmektedir. X platformunu “tüm finans dünyasını” yönetebilecek bir “süper uygulama” haline dönüştürme vizyonu, büyük ilgi uyandırıyor. Ayrıca Musk, Nisan 2023’ün ilk haftasında Twitter logosunu ünlü Dogecoin logosuyla değiştirdi. Bu hamle, finans sektöründe pek çok kişiyi şaşırtmıştı. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, DOGE o tarihte dakikalar içinde uçuşa geçti.

Bu gelişmeler ve Musk’ın kararları, finans sektörü üzerinde doğrudan etkisi sahibi. Kripto paraların X’e entegre edilip edilmeyeceği konusundaki beklentiler, finans dünyasında heyecan uyandırmaya devam ediyor. Bu konuda gelişmeler yakından takip ediliyor. Örneğin, ünlü ekonomist Raoul Pal, Elon Musk’ın X platformuna özellikle DOGE’u seçeceğini tahmin ediyor.

DOGE için sırada ne var?

DOGE, yılın dip seviyesi olan 0,053 dolara düştüğü Haziran ayından beri toparlanmaya devam ediyor. 21 Temmuz’da Temmuz’un en yüksek seviyesi olan 0,083 dolara ulaştı. Santiment’e göre, süreç boyunca DOGE’nin Fonlama Oranı pozitif gücünü korudu. Geri çekilmeye rağmen artan talebin sabit olduğunu gösterdi. Ayrıca, DOGE’nin 90d ortalama madeni para yaşı yukarı doğru eğilim göstererek yatırımcıların Dogecoin birikiminin devam etmesi yoluyla güvenini gösteriyor.

DOGE şu anda hafif bir düşüşle 0.074 dolardan işlem görüyor. Piyasa değerine göre Cardano’yu (ADA) geride bırakarak 7.sıraya yerleşti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2