Dünyanın en çok satan 10 akıllı telefonu belli oldu!

Akıllı telefon pazarında onlarca marka birbirleriyle büyük bir rekabet içerisinde tüm dünyada satış yapmaya çalışıyor. Zirvedeki birkaç marka uzun zamandır sarılmaz koltuklarında oturmaya devam ediyor. Özellikle Apple, her yıl dünyanın en çok satan 10 akıllı telefonu listesine sokmayı başardığı cihazlarıyla gündem oluyor. İşte detaylar.

Dünyanın en çok satan akıllı telefonu iPhone 13 oldu! İşte ilk 10

Akıllı telefon pazarında üreticilerin birbirinden farklı satış stratejileri bulunuyor. Örneğin bir ülkede o yılın en çok satan modeli bir başka ülkede satışa dahi sunulmayabiliyor. Bu da şirketlerin pazarlara ve ülkelere göre izledikleri politikalar doğrultusunda gelişiyor.

Aynı zamanda genel toplamda çok daha fazla cihaz satabilmek için model başı satışı düşürmek de bir yöntem. Örneğin Apple her yıl 4 model çıkarırken Xiaomi ve Samsung gibi markalar 20-30 adet arası farklı modeli piyasaya sürüyor.

iPhone 15 ve 15 Plus nasıl olacak? iPhone 15 özellikleri!

iPhone 15 ve 15 Plus nasıl olacak? iPhone 15 özellikleri!

iPhone 15 serisinde dört model olmasını bekliyoruz. Peki iPhone 15 ve iPhone 15 Plus isimli temel cihazlar neler sunacak?

Hatta öyle ki Xiaomi bir dönem Android pazarını ele geçirmeye çalışırken her 10-20 dolar aralığına bir model gelecek şekilde farklı cihazlarını pazara sürüyordu. Bu sayede çok daha fazla seçenekle her bütçeden insana hitap edebiliyor.

Ancak bu durum günün sonunda model bazında satış rakamlarına olumsuz yansıyor. Zira karşısındaki marka tek cihazı 10 milyon adet satarken Xiaomi benzer fiyat aralığında 5 cihazını 20 milyon adet satıyor. Dolayısıyla adet bazında modelleri hep en çok satanlar listesinin alt sıralarında yer alıyor. Tabii kullanıcı sayısına baktığımızda ise şirket geliri diğerlerinden az olsa da zirveye yerleşebiliyor.

Bu yıl dünyanın en çok satan telefonu ise tam 73 milyon adet ile iPhone 13 oldu. Çıktığı sene 100 milyonu aşan ve toplamda 160 milyonu geçen satış verilerine ulaşan iPhone 11’in başarısının yanında sönük kalsa da yine de en yakın rakibine 2 kat fark attığını görüyoruz.

Tüm listeyse şu şekilde:

  • Apple iPhone 13: 73 milyon
  • Samsung Galaxy A13: 25 milyon
  • Apple iPhone 13 Pro Max: 24 milyon
  • Apple iPhone SE (3. Nesil): 24 milyon
  • Apple iPhone 13 Pro: 23 milyon
  • Apple iPhone 14: 22 milyon
  • Apple iPhone 14 Pro Max: 18 milyon
  • Xiaomi Redmi Note 11 4G: 18 milyon
  • Apple iPhone 14 Pro: 18 milyon
  • Samsung Galaxy A12: 13 milyon

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

source site-29