Dünyanın En Büyük Altın ETF Yöneticisi State Street, Kripto Paralar Hakkında Konuştu: Altına Alternatif Olabilir Mi?

Dünyanın en büyük altın borsa yatırım fonunu (ETF) işleten State Street Global Advisors, kripto paraların uzun vadeli stratejik bir varlık olarak altınla rekabet edebileceği fikrine karşı çıktı.

Firmanın baş altın stratejisti George Milling-Stanley, CNBC’nin “ETF Edge” programına verdiği demeçte, kripto paraların yüksek volatilitesinin, servetlerini zaman içinde korumak isteyen yatırımcılar için uygun olmadığını söyledi.

“Volatilite, kripto paraların altına rakip olarak uzun vadeli stratejik bir varlık olma iddialarını desteklemiyor” dedi.

State Street Global Advisors, geçen hafta itibariyle 57 milyar doları aşan varlığıyla dünyanın en büyük fiziksel destekli altın ETF’si olan SPDR Gold Shares’in sponsorluğunu üstleniyor.

Milling-Stanley, altının parasal bir varlık olarak 6.000 yıllık geçmişi sayesinde enflasyona, hisse senedi piyasasındaki zayıflığa ve doların değer kaybına karşı bir koruma sağlama konusunda kanıtlanmış bir geçmişe sahip olduğunu savundu:

“Altın enflasyona karşı bir koruma sağlıyor. Altın, hisse senedi piyasasındaki potansiyel zayıflığa karşı bir koruma sağlıyor. Altın, dolardaki potansiyel zayıflığa karşı bir koruma sağlıyor.

Bana göre, tarihsel olarak, altının yatırımcılar için vaat ettikleri, uygun şekilde dengelenmiş bir portföyün getirilerini artırmaya fazlasıyla yardımcı olmuştur.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4