Donald Trump Teslim Oldu: Bu Altcoin Sektörü Hareketlendi!

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 24 Ağustos’ta Georgia’daki yetkilere teslim oldu. Trump’ın NFT sektörüne yakınlığı, altcoin piyasasında sert hareketleri tetikledi.

Donald Trump NFT’lerinin işlem hacmi şişiyor: Altcoin piyasası faydalanıyor

24 Ağustos’ta Trump’ın yetkililere teslim olmasının ardından, kendisiyle bağlantılı NFT’lerin hacmi inanılmaz bir şekilde arttı. Coingecko verilerine göre, Trump’ın Seri 1 ve Seri 2 adlı koleksiyonlarının işlem hacmi patlama yaşadı.

  • Seri 1 koleksiyonunun işlem hacmi yaklaşık %300 artışla 18.89 ETH (31,429 dolar) seviyesine ulaştı.
  • Seri 2 koleksiyonunun işlem hacmi ise inanılmaz %3,750 artışla 9.88 ETH (16,361 dolar) düzeyine yükseldi.

Bu artış, koleksiyonların taban fiyatlarında da yükselişe neden oldu. İlk koleksiyonun taban fiyatı 313 dolardan 14.07 milyon dolara yükseldi. Benzer bir şekilde, ikinci koleksiyonun taban fiyatı 50 dolardan 2.3 milyon dolara yükseldi.

Yaşananlar, Trump’ın adıyla ilişkili bir olayın, NFT koleksiyonlarının değerini nasıl etkilediğinin örneğini ortaya koyuyor. Bu yılın başlarında, eski Başkan’a ait President Series 1 koleksiyonunun satış hacmi, Trump hakkında bir dava sürecinin başlamasının ardından %461 oranında artmıştı. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere Trump, aynı zamanda sadık bir Ethereum yatırımcısı.

Donald Trump sabıka fotoğrafı çekilen ilk ABD Başkanı oldu

25 Ağustos’ta eski Başkan Trump, sosyal medya platformu X’te (eski adıyla Twitter) kendisinin bir sabıka fotoğrafını paylaştı. Bu fotoğraf ABD tarihinde bir ilki temsil ediyor. Donald Trump sabıka fotoğrafı çekilen ilk ABD Başkanı oldu.

Vesika fotoğrafında “SEÇİM MÜDAHALELERİ! ASLA TESLİM OLMA!” yazıyordu.

Bu arada, eski Başkan’ın paylaşımı, tutuklanmasını “adaletin çarpıtılması ve SEÇİM MÜDAHALESİ” olarak tanımlayan websitesine bir bağlantı içeriyordu. Aynı zamanda “HİÇBİR SUÇ işlemediğini” iddia ederek takipçilerinden nedenine bağış yapmalarını istedi.

Paylaşım rekor kırdı

Eski Başkan, X platformunda hesabı 2021 yılı Ocak ayında ABD Kongre Binası olayı sonrasında şiddet kışkırtma endişeleri nedeniyle kalıcı olarak askıya alınan, ancak Elon Musk’ın geçen yıl platformu satın almasının ardından kararı geri çevrilen bir hesaba sahip. 86 milyonu aşkın takipçisiyle, Trump’ın hesabı hala platformun en büyük hesaplarından biri. Son paylaşımı sadece 11 saat içinde etkileyici bir şekilde 126 milyon görüntüleme aldı. Ek olarak paylaşımda 1 milyon beğeni topladı.

Bu arada, CNN haberine göre Trumo, toplam tutarın %10’unu ödeyerek 200,000 dolarlık kefaletini temin etti. Yerel bir Atlanta kefalet firması olan Foster Bail Bonds LLC ile işbirliği yaptı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2