Dogecoin (DOGE) Bir Dönemeçte! Hangi Yöne Devam Edecek?

Popüler meme coin’i Dogecoin (DOGE) Elon Musk’ın teşvikleriyle bazen sıçrama yapıyor. Ancak, kripto analisti Suzuki Shillsalot, DOGE’nin fiyat hareketinin iki haftalık bir süre boyunca önemli Fibonacci seviyeleri arasında kaldığını belirtiyor. Bu noktada “Hangi yönde kırılacak?” sorusu akla geliyor.

DOGE boğaları ve ayıları kapışıyor!

Dogecoin’in (DOGE) fiyat hareketi iki haftalık bir süre boyunca önemli Fibonacci seviyeleri arasında kaldı. Bu arada, Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, lider kripto Bitcoin (BTC) 26 bin doların altına geriledi. Bu yüzden, piyasanın kısa vadede daha fazla kayıp için hazırlanıyor olması mümkün. Bununla birlikte, meme coin’lerin genel piyasa yönünden saptığı da biliniyor. Bu durumun alıcılara/satıcılara avantaj sağlaması ihtimal dahilinde. Bu doğrultuda DOGE yükseliş ya da düşüş eğilimi için hazır hale gelebilir.

DOGE fiyat grafiği. Kaynak: Trading View

Fibonacci seviyelerinin 12 saatlik zaman diliminde çizilmesi, boğalar ve ayılar arasında bir fiyat mücadelesi olduğunu gösteriyor. Boğalar %23,6 Fib seviyesini (0,0622 dolar) bir destek seviyesi haline getirdi. Ayrıca, DOGE fiyatı bu seviyenin altına inemedi. Diğer taraftan, ayılar %38,2 Fib seviyesini (0,0664 dolar) bir direnç seviyesi haline getirdi. Ayrıca, alıcılar bu seviyeyi geçemedi.

DOGE fiyat hareketi için kritik seviyeler

Bu fiyat mücadelesi son beş gün içinde yoğunlaştı. Alıcılar 29 Ağustos’ta %38,2 direnç seviyesinde (0,0664 dolar) reddedilirken, satıcılar 31 Ağustos’ta %23,6 destek seviyesinde (0,0622 dolar) geri itme ile karşılaştı. Grafik üzerindeki göstergeler de karışık sinyaller veriyor. Göreceli Güç Endeksi (RSI), RSI’nın nötr 50’nin altında kalmasıyla ayıların üstünlük kazandığını gösteriyor. Bununla birlikte, Chaikin Para Akışı (CMF) +0,15’lik bir okuma ile boğaların avantaj elde ettiğini ima ediyor.

DOGE

Boğalar tarafından 0,0664 dolar direnç seviyesinin kırılması, alıcıların 0,0700 dolar ila 0,0732 dolar seviyesini hedeflemesini sağlayabilir. Öte yandan, ayıların 0,0622 dolarlık desteği kırması, yükseliş eğilimini geçersiz hale getirir. Böylece, DOGE satıcıları muhtemelen 0,0555 dolarlık fiyat bölgesini hedefleyecektir.

Vadeli işlemler piyasasında sıkı marjlar var

Coinglass’tan alınan borsa long/short verileri, long’lar ve short’lar arasındaki dar marjı gösteriyor. Long’lar açık kontratların %50,6’sına sahipken, short’lar açık kontratların %49,4’üne sahip. Bu durum, DOGE’un fiyat hareketinin her iki yönde de değişebileceğini gösteriyor. Ayrıca, yatırımcıların yeni pozisyonlar açmadan önce genel piyasa duyarlılığına dikkat etmeleri gerektiğini ortaya koyuyor.

Kaynak: Coinglass

Elon Musk’ın dijital ayak izleri ve DOGE

Elon Musk hakkında yakında yayınlanacak bir biyografinin, teknoloji patronunun internetin ünlü kripto para birimi Dogecoin’in geliştirilmesinin finansmanına perde arkasından katılımını ortaya çıkarması bekleniyor. WSC, iş adamının Blockchain tabanlı bir sosyal medya platformunu piyasaya sürme isteklerine ışık tutuyor. Bu iddialı girişim, Dogecoin’i (DOGE) kripto para birimi olarak kullanan ödeme araçlarını entegre edecek. Kripto topluluğu yıllardır Musk’ın Dogecoin ile olan önemli ilişkisine dair teorilerle çalkalanıyor. Musk’ın Dogecoin’e yönelik küçük değinmeleri ve selamlamaları bile değerlemesinde sismik değişimlere yol açıyor. Hatta, sosyal medyadaki varlığı ona “Doge Baba” gibi eğlenceli bir lakap kazandırdı.

Yılın başlarında Elon Musk’tan gelen tek bir tweet Dogecoin topluluğunda şok dalgaları yarattı. NFL Super Bowl LVII maçı sırasında Rupert Murdoch ile birlikte görünmesi büyük bir merak uyandırdı. Konuştukları konu hakkında soru sorulduğunda Musk küstahça Dogecoin’i tartıştıklarını açıkladı. Bu açıklamanın ardından, DOGE fiyatı %5’in üzerinde artarak 0,08399 dolara ulaştı. Bu arada, Musk etkinlik sırasında dikkat çekici bir şekilde Dogecoin temalı bir tişört giydi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1