DOGE, XRP, MATIC, TON ve Bu 6 Coin İçin Al-Sat Seviyeleri!

Bitcoin ve DOGE dahil birkaç büyük altcoin zayıflık göstermeye devam ediyor. Ancak, kripto analisti Rakesh Upadhyay’a göre birkaç veri noktası kısa vadede boğaların lehine. Makro açıdan bakıldığında, kısa vadeli zayıflık olabilir gibi görünüyor. Ancak daha düşük seviyelerin satın alınması muhtemel. Dikkat edilmesi gereken önemli destek seviyeleri neler? Analist, öğrenmek için ilk 10 kripto paranın grafiklerini inceliyor.

Kripto para piyasasına genel bir bakış

Bitcoin 1 Eylül’den bu yana 25.333 dolar ile 26.156 dolar arasında işlem görüyor. Tipik olarak, bir volatilite sıkışmasını volatilitede bir genişleme takip eder. Ancak kırılmanın yönünü kesin olarak tahmin etmek zordur. CoinGlass verileri Bitcoin’in Eylül ayında altı yıl üst üste düştüğünü gösteriyor. Bu tarihi veri, boğaları yakın vadede uzak tutabilir ve ayıları cesaretlendirebilir. Ayrıca, Bitcoin ile ters korelasyona sahip olan ABD Dolar Endeksi (DXY) son birkaç hafta içinde keskin bir yükseliş gösterdi. Her iki durum da muhtemelen Bitcoin’in kısa vadede baskı altında kalacağını gösteriyor.

Günlük kripto para piyasası performansı. Kaynak: Coin360

Kripto boğaları için her şey kasvet ve kıyamet değil. Çünkü daha düşük seviyelerin alıcıları çekmesi muhtemel. Bir ya da daha fazla Bitcoin spot borsa yatırım fonu başvurusunun onay alma ihtimali aşağı yönlü eğilimi sınırlayabilir. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere birçok analist bu olayın Bitcoin için büyük bir yükseliş olacağını söylüyor. Bu konudaki herhangi bir olumlu haberin fiyatları yükseltmesi mümkün.

BTC, ETH, BNB, XRP ve ADA analizi

Bitcoin (BTC) fiyat analizi

Bitcoin son iki gündür 26.000 doların altında işlem görüyor. Ayrıca, ayılar fiyatı 24.800 dolarlık hayati desteğe doğru çekmeye çalışıyor. Aşağı eğimli hareketli ortalamalar satıcıların avantajına işaret ediyor. Ancak göreceli güç endeksinde (RSI) gelişen pozitif sapma düşüş momentumunun zayıflayacağını gösteriyor.

Alıcıların 50 günlük basit hareketli ortalamaya (SMA) (28.048 dolar) doğru bir rahatlama rallisi başlatmak için fiyatı 26.833 doların üzerine çekmesi ve sürdürmesi gerekecek. Böyle bir hareket, fiyatın 24.800 ila 31.000 dolar arasındaki geniş aralıkta sıkışıp kalacağını gösterecektir. Bu arada, ayıların başka planları olması muhtemel. Fiyatı 24.800-24.000 dolar destek bölgesinin altına çekmeye çalışacaklar. Bunu yapmayı başarırlarsa, satış hızlanabilir ve BTC 20.000 dolara düşebilir.

Ethereum (ETH) fiyat analizi

Ether’in 4 ve 5 Eylül mum çubuğundaki uzun kuyruk, boğaların 1.626 dolarlık acil desteğin altındaki düşüşleri satın aldığını gösteriyor. Ancak, daha yüksek seviyelerde takip eden bir alım yok. Bu da ayıların 1.650 dolar civarındaki rallilerde satış yaptığı anlamına geliyor. Bu dar aralıklı ticaretin uzun süre devam etmesi pek olası değil.

Eğer fiyat düşer ve 1.600 doların altında kalırsa, bu durum ayıların kontrolü ele geçirdiğini gösterecektir. 1,550 dolarda küçük bir destek var. Ancak bu desteği kırarsa ETH’nin 1,368 dolara kadar gerilemesi mümkün. Yukarı yönde, ayıların 1.650 dolar ile 20 günlük üstel hareketli ortalama (EMA) (1.674 dolar) arasındaki bölgeyi şiddetle savunması bekleniyor. Alıcılar bu bariyeri aşarsa, ETH’nin 50 günlük SMA’ya (1.772 dolar) yükselmesi olası.

Binance Coin (BNB) fiyat analizi

BNB son birkaç gündür önemli seviye olan 220 doların altında işlem görüyor. Ancak ayılar bu fırsattan yararlanamadı. Bu, satışların daha düşük seviyelerde azaldığını gösteriyor. Bu da BNB’nin bir süre daha 220 ila 200 dolar arasında sıkışıp kalmasına neden olabilir.

Arıza seviyesinin altında sıkı bir konsolidasyon, daha fazla düşüş olasılığını artırır. Eğer 200 dolarlık desteği kırarsa, BNB’nin düşüş trendine devam etmesi mümkün. Aşağı yönde bir sonraki büyük destek 183 dolarda duruyor. Alıcılar bir geri dönüş başlatmak istiyorsa, fiyatı 220 doların üzerine çıkarmaları gerekecek. Bu, daha düşük seviyelerde sağlam bir alım olduğunu gösterecektir. BNB’nin daha sonra düşüş trendi çizgisine doğru bir ralli denemesi mümkün.

Ripple (XRP) fiyat analizi

XRP son birkaç gündür 0,50 dolar desteğine tutunmuş durumda. Güçlü bir toparlanma başlatılamaması, aşağı yönlü bir kırılma olasılığını artırıyor.

0,50 doların altında bir kırılma ve kapanış, XRP’nin 0,56 dolar – 0,41 dolar aralığındaki kalış süresini birkaç gün daha uzatabileceğini gösterecektir. 0,50 dolar ile 0,41 dolar arasında önemli bir destek yok. Bu yüzden düşüşün hızlı olması mümkün. Diğer bir olasılık ise fiyatın mevcut seviyeden yukarı dönmesi ve 20 günlük EMA’nın (0,52 dolar) üzerine çıkması. Bu gerçekleşirse, XRP’nin 0,56 dolara yükselmesi mümkün. Bu da göz önünde bulundurulması gereken önemli bir seviye.

Cardano (ADA) fiyat analizi

Cardano’nun ADA’sı son birkaç gündür dar bir aralıkta işlem görüyor. Bu, boğaların ve ayıların güvenli oynadığını ve büyük bahisler yapmadığını gösteriyor.

Aşağı eğimli hareketli ortalamalar ve negatif bölgedeki RSI, ayıların hafif bir avantaja sahip olduğunu gösteriyor. Fiyat 0,25 doların altına düşerse, ayılar ADA’yı 0,24 dolara düşürmeye çalışacak. Aksine, 20 günlük EMA’nın (0,26 dolar) üzerinde bir kırılma ve kapanış, ilk güç işareti olacaktır. Bu, 50 günlük SMA’ya (0,28 dolar) yükselişin önünü açacaktır. Alıcıların sürekli bir toparlanma başlatmak için bu engeli aşması gerekecek.

DOGE, SOL, TON, DOT ve MATIC analizi

Dogecoin (DOGE) fiyat analizi

DOGE fiyatı 6 Eylül’de 20 günlük EMA’ya (0,06 dolar) ulaştı. Bu da boğaların bir rahatlama rallisi başlatmaya çalıştığını gösteriyor. Ancak, ayıların kolayca pes etmesi olası değil. Bu yüzden, 20 günlük EMA’da güçlü bir savunma yapacaklar.

DOGE

DOGE keskin bir şekilde düşerse, ayılar DOGE fiyatını 0,06 doların altına çekerek pozisyonlarını güçlendirmeye çalışacak. Başarılı olurlarsa, DOGE düşüşünü 0,055 dolarlık bir sonraki desteğe kadar uzatmaları mümkün. Yukarı yönde, 20 günlük EMA’nın üzerinde bir kırılma ve kapanış, DOGE üzerindeki satış baskısının azaldığının ilk işareti olacaktır. Bunun, 50 günlük SMA’ya (0,07 dolar) ve daha sonra 0,08 dolara bir ralli başlatması mümkün.

Solana (SOL) fiyat analizi

SOL kurtarma girişimi düşüş trendi çizgisinde güçlü bir satışla karşı karşıya. Bu da ayıların bu seviyeyi agresif bir şekilde savunduğunu gösteriyor. Fiyat 19 doların altına inerse SOL’un düşüş trendine devam etmesi mümkün. Aşağı yönde ilk destek 18d olar, sonraki ise 16 dolar.

DOGE

Beklentiler alıcıların bu seviyeyi güçlü bir şekilde savunması yönünde. Gücün ilk göstergesi, 20 günlük EMA’nın (20,69 dolar) üzerinde bir kırılma ve kapanış olacaktır. Bunun, 50 günlük SMA’ya (22,70 dolar) doğru daha güçlü bir toparlanma başlatması mümkün. Bu seviyenin yine bir barikat görevi görmesi olası. Ancak boğalar bunu temizlerse, SOL’un 25,42 dolara yükselmeye çalışması muhtemel.

Toncoin (TON) fiyat analizi

Toncoin’deki (TON) keskin yükseliş RSI’ı aşırı alım bölgesine iterek rallinin kendi önüne geçtiğini gösterdi. Bu da tipik olarak bir düzeltme ya da konsolidasyona yol açar ve olan da budur. Ayıların kâr rezervasyonu, fiyatı 20 günlük EMA’ya (1,64dolar) doğru çekti. Bu, dikkat edilmesi gereken kilit destek olmaya devam ediyor.

DOGE

Fiyat 20 günlük EMA’dan geri dönerse, duyarlılığın olumlu kaldığını ve traderların düşüşlerde alım yaptığını gösterecektir. Bunun da fiyatı 2,07 dolara yükseltmesi mümkün. Bu seviye yol verirse, rallinin 2,38 dolara kadar uzaması olası. Alternatif olarak, 20 günlük EMA çatlarsa, boğaların kontrollerini kaybettiğini gösterecektir. Bu durumda TON’un 1,53 dolara ve daha sonra 50 günlük SMA’ya (1,42 dolar) gerilemesi mümkün.

Polkadot (DOT) fiyat analizi

Alıcılar DOT’da güçlü bir toparlanma başlatmakta zorlanıyor. Bu da ayıların baskıyı sürdürdüğünü gösteriyor. Aşağı eğimli hareketli ortalamalar ve aşırı satım bölgesine yakın RSI, aşağı yönlü bir kırılma olasılığını artırıyor.

DOGE

Eğer 4,22 dolar seviyesini aşarsa, DOT’un 4 dolardaki bir sonraki ana desteğe kayması mümkün. Bu varsayımın aksine, fiyat mevcut seviyeden yukarı dönerse, ayılar 20 günlük EMA’da (4,44 dolar) ve yine düşüş trendi çizgisinde toparlanmayı durdurmaya çalışacaktır. Alıcıların potansiyel bir trend değişikliğini göstermek için bu engeli aşması gerekecek.

Polygon (MATIC) fiyat analizi

Polygon’un MATIC’i 5 Eylül’de 20 günlük EMA’ya (0,57 dolar) ulaştı. Ancak boğalar bu engeli aşamadı. Bu, talebin daha yüksek seviyelerde kuruduğunu gösteriyor. Şimdi ayılar, fiyatı 0,50 dolarlık önemli desteğe çekmeye çalışacak. Bu, yakın vadede dikkat edilmesi gereken kilit seviye olmaya devam ediyor. Çünkü altındaki bir kırılma düşüş trendini devam ettirecek.

MATIC daha sonra 0,45 dolara kadar düşme riski taşıyor. Boğalar aşağı yönü önlemek istiyorlarsa, fiyatı hızla 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarmaları gerekecek. Bunun, 0,60 dolar ve ardından 0,64 dolarlık genel dirence daha güçlü bir toparlanma başlatması mümkün. Bu seviyenin yine ayılar tarafından sert satışlara sahne olması muhtemel.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1