DOGE, MATIC, XRP, TON ve Bu 6 Coin İçin Al-Sat Seviyeleri!

Bitcoin ve altcoin’ler bu haftanın başlarında elde ettikleri kazançları korumakta zorlanıyor. Bu da fiyat kırılmasının Grayscale’in SEC’e karşı kazandığı zafere bir yanıt olduğunun potansiyel bir işareti. Boğalar Bitcoin ve DOGE gibi altcoin’lerdeki destek seviyelerini savunabilir mi? Bu, yakında daha güçlü bir toparlanmaya yol açacak mı? Kripto analisti Rakesh Upadhyay, bunları öğrenmek için ilk 10 kripto paranın grafiklerini inceliyor.

Kripto piyasasına genel bir bakış

Bitcoin, Grayscale’in SEC’e karşı açtığı davayı kazanmasının ardından 29 Ağustos’ta kripto piyasalarının yükselmesine öncülük etti. Ancak, analistler zaferin spot Bitcoin ETF’nin onaylanmasını garanti etmediği konusunda uyarıda bulunduğundan ralli sürdürülemedi. Yine de zaferin Grayscale için yükseliş anlamına gelmesi mümkün. Glassnode analistleri 30 Ağustos’ta bir X gönderisinde Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) muhtemelen gelecek yıl prim yapacağını söylüyor. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere GBTC, iki buçuk yıldır spot Bitcoin fiyatına göre indirimli işlem görüyor.

Günlük kripto para piyasası performansı. Kaynak: Coin360

Kısa vadede, S&P 500 Endeksi toparlanma yolunda olsa ve ABD Dolar Endeksi yakın vadede düşüşe geçse de, kripto piyasaları daha yüksek seviyeleri sürdüremiyor. Bu da yatırımcıların kriptoya özgü haberlere odaklanmaya devam ettiğini gösteriyor.

BTC, ETH, BNB, XRP ve ADA analizi

Bitcoin (BTC) fiyat analizi

Bitcoin’in aralığı 29 Ağustos’ta keskin bir kırılma ile yukarı yönde çözüldü. Bu hareket, fiyatın birkaç gün boyunca 24.800 dolar ile 31.000 dolar arasındaki geniş aralıkta salınacağını gösteriyor.

27.168 dolarlık 20 günlük üstel hareketli ortalama (EMA) düzleşiyor . Ayrıca, göreceli güç endeksi (RSI) orta noktanın hemen altında. Bu da satış baskısının azaldığını gösteriyor. Alıcılar 26.833 dolarlık kırılma seviyesini savunmaya çalışacak. Başarılı olurlarsa bu, boğaların seviyeyi desteğe çevirdiğine işaret edecek. BTC’nin önce 50 günlük basit hareketli ortalama (SMA) olan 28.689 dolara yükselmesi mümkün. Ardından 31.000 dolara bir ralli girişimi olası. Ayılar agresif boğaları tuzağa düşürmek istiyorsa, fiyatı 26.833 doların altına çekmeleri gerekecek. Bunu yaparlarsa, ayıların her kurtarma girişiminde satış yaptığını gösterecektir. BTC’nin daha sonra güçlü desteği 24.800 dolarda yeniden test etmesi mümkün.

Ethereum (ETH) fiyat analizi

Ether 28 Ağustos’ta 1.626 dolarlık önemli destekten bir kez daha toparlandı. Bu da boğaların düşüşleri satın aldığını gösterdi.

Momentum 29 Ağustos’ta toparlandı ve boğalar fiyatı 20 günlük EMA’nın (1.716 dolar) üzerine taşıdı. Bu durum ETH’nin bir süre daha 1.626 dolar ile 1.816 dolar arasında salınabileceğini gösteriyor. Fiyat 30 Ağustos’ta 20 günlük EMA’nın altına geri döndü. Böylece, ayıların henüz pes etmediğinin sinyalini verdi. Fiyat 20 günlük EMA’nın altında kalırsa, ETH’nin 1.626 dolara kadar düşmesi mümkün. Aksine, fiyat yükselir ve 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarsa, ETH’nin 1.816 dolarlık genel dirence ulaşması olası.

Binance Coin (BNB) fiyat analizi

Birkaç gün boyunca 220 dolar civarında dar bir aralıkta işlem gördükten sonra, BNB 29 Ağustos’ta yükselişe geçti. Rahatlama rallisi, günün mum çubuğundaki uzun fitilden görüldüğü gibi 50 günlük SMA’da (235 dolar) dirençle karşılaşıyor.

20 günlük EMA (224dolar) düzleşiyor ve RSI orta noktanın hemen altında. Bu da aşağı yönlü satış baskısının azaldığını gösteriyor. Fiyat mevcut seviyeden yukarı dönerse, BNB’nin direnç çizgisine yükselmesi mümkün. Bu seviyenin yine ayıların agresif satışlarını çekmesi olası. Aşağı yönde, fiyat 220 doların altına düşerse, ayıların kontrolde kaldığını gösterecektir. Bu durumda BNB’nin 22 Ağustos’taki gün içi en düşük seviyesi olan 203 dolara gerilemesi muhtemel.

Ripple (XRP) fiyat analizi

XRP son birkaç gündür 0,50 ila 0,56 dolar arasında işlem görüyor. Bu durum, boğaların desteğin yakınında alım yaptığını ve ayıların dirence yakın satış yaptığını gösteriyor.

Düşen 20 günlük EMA (0,55 dolar) ve negatif bölgedeki RSI, ayıların üstünlüğe sahip olduğunu gösteriyor. Satıcılar fiyatı 0,50 dolarlık güçlü desteğin altına çekmeye çalışacak. Bunu başarırlarsa, XRP’nin 0,41 dolara kadar düşmesi olası. Alternatif olarak, fiyat 0,50 dolardan toparlanırsa, XRP’nin dar aralıkta kalış süresini bir süre daha uzatabilir. Alıcıların, sürekli bir toparlanmanın başlangıcını işaret etmek için fiyatı 0,56 doların üzerine çekmesi ve sürdürmesi gerekecek. XRP’nin daha sonra 50 günlük SMA’ya (0,64 dolar) yükselmesi mümkün.

Cardano (ADA) fiyat analizi

Boğalar Cardano’yu 29 Ağustos’ta 0,28 doların üzerine çıkardı. Ancak daha yüksek seviyeleri sürdüremediler. Bu da fiyatı 0,28 dolarlık direncin altında tuttu.

Bu, fiyatın 0,24 ila 0,28 dolar arasındaki aralıkta sıkışıp kaldığını gösteriyor. Bir sonraki destek boğa trend çizgisinde. Fiyat bu seviyeden güçlü bir şekilde toparlanırsa, her küçük düşüşün satın alındığını gösterecektir. Bu da 0,28 doların üzerinde bir ralli olasılığını artıracaktır. Bu seviyenin üzerinde, ADA’nın 0,32 dolara kadar yükselmesi olası. Bunun yerine, fiyat yükseliş trendi çizgisinin altına düşerse, ayıların geri dönüş yapmaya çalıştığına işaret edecektir. ADA’nın daha sonra 0,24 dolarlık hayati desteğe kayması mümkün.

DOGE, SOL, TON, DOT ve MATIC analizi

Dogecoin (DOGE) fiyat analizi

DOGE fiyatı 29 Ağustos’ta 20 günlük EMA’ya (0,07 dolar) ulaştı. Ancak boğalar DOGE fiyatını bunun üzerinde tutmakta zorlanıyor.

DOGE fiyatı mevcut seviyeden keskin bir şekilde düşerse, ayıların rallilerde satış yaptığını gösterecektir. DOGE fiyatının daha sonra 20 günlük EMA ile 0,06 dolarlık destek arasında konsolide olması mümkün. Alternatif olarak, DOGE mevcut seviyeden çok fazla zemin bırakmazsa, boğaların satın alma baskısını sürdürdüğünü gösterecektir. Bunun da potansiyel bir ralli için kapıları 0,08 dolara açması muhtemel.

Solana (SOL) fiyat analizi

Solana’nın toparlanması 29 Ağustos’ta 20 günlük EMA’da (21,77 dolar) bir barikata çarptı. Bu da duyarlılığın olumsuz olmaya devam ettiğini ve traderların rallilerde satış yaptığını gösteriyor.

DOGE

Ayılar bir kez daha fiyatı 19,35 dolara çekmeye çalışacak. Bu seviye kırılırsa, SOL 18 dolara ve ardından 16 dolara doğru aşağı yönlü bir hareket başlatabilir. Boğaların başka planları olması muhtemel. Fiyatı 22,30 dolarlık genel direncin üzerine çıkararak toparlanmanın üzerine inşa etmeye çalışacaklar. Bunu başarırlarsa, SOL’un 50 günlük SMA’ya (23,59 dolar) yükselmesi mümkün. Fiyat bu seviyeden aşağı dönerse, SOL’un bir süre 50 günlük SMA ile 19,35 dolar arasında menzile bağlı kalması muhtemel.

Toncoin (TON) fiyat analizi

Toncoin (TON) 29 Ağustos’ta 1,53 dolar ile ters baş ve omuz formasyonunun boyun çizgisinin üzerine çıktı. Bu, potansiyel bir trend değişikliğine işaret ediyor.

DOGE

Tipik olarak, bir kırılmadan sonra fiyat düşer ve kırılma seviyesini yeniden test eder. Fiyat 1,53 dolardan sıçrarsa, boğaların bu seviyeyi desteğe çevirdiğini gösterecektir. Bunun da formasyon hedefi olan 1,91 dolara doğru bir yükseliş hareketi başlatması mümkün. Bu direnci kırarsa, TON’un 2,07 dolara ulaşması mümkün. Ayılar ralliyi önlemek istiyorsa, fiyatı hızla 1,53 doların altına düşürmeleri gerekecek. Böyle bir hareket agresif boğaları tuzağa düşürebilir ve uzun bir likidasyonla sonuçlanabilir. TON’un daha sonra 1,25 dolara düşmesi olası.

Polkadot (DOT) fiyat analizi

Polkadot 29 Ağustos’ta 20 günlük EMA’yı (4,64 dolar) kırdı ve üzerinde kapandı. Ancak mum çubuğundaki uzun fitil daha yüksek seviyelerde satış olduğunu gösteriyor.

DOGE

Ayılar 30 Ağustos’ta fiyatı 20 günlük EMA’nın altına geri çekti. Bu, ayıların pes etmediğini ve toparlanmaları bir satış fırsatı olarak gördüğünü gösteriyor. Düzleşen 20 günlük EMA ve negatif bölgedeki RSI, yakın vadede olası menzile bağlı hareketin sinyalini veriyor. Fiyat 4,50 doların altına düşerse, DOT bir süre 20 günlük EMA ile 4,22 dolar arasında salınabilir. Öte yandan, 20 günlük EMA’nın üzerinde bir kırılma ve kapanış, DOT’u 5 dolarlık genel dirence itebilir.

Polygon (MATIC) fiyat analizi

MATIC, 29 Ağustos mum çubuğundaki uzun fitilden görüldüğü gibi 0,60 ila 0,65 dolar arasındaki bölgede sert bir dirençle karşı karşıya.

DOGE

Fiyatın 30 Ağustos’ta düşmesi, MATIC’in bir süre muhtemelen 0,51 dolar ile 0,65 dolar arasında geniş bir aralıkta konsolide olacağını gösteriyor. Aralık içindeki fiyat hareketinin rastgele ve değişken kalması muhtemel. Ayılar kontrolü ele geçirmek istiyorsa, fiyatı 0,51 doların altına çekmeleri gerekecek. Bunun da bir sonraki destek olan 0,45 dolar ile düşüş trendini devam ettirmesi olası. Yukarı yönde, 50 günlük SMA’nın (0,67 dolar) üzerinde bir kırılma ve kapanış, boğaların sürücü koltuğunda olduğuna işaret edebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1