DOGE, MATIC, XRP, ADA ve Bu 6 Coin İçin Al-Sat Seviyeleri!

Bitcoin bir aralıkta sıkışmış durumda. Ancak kripto analisti Rakesh Upadhyay’a göre bazı altcoinler yakın vadede düşüş belirtileri gösteriyor. Bitcoin’in menzile bağlı hareketi DOGE dahil altcoin’ler üzerindeki satış baskısını artırabilir mi? Analist, bunu öğrenmek için ilk 10 kripto paranın grafiklerini inceliyor.

Kripto para piyasasına genel bir bakış

Boğalar 7 Eylül’de Bitcoin’i uykusundan uyandırmaya çalıştı. Ancak, Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere ralli kısa sürdü. Bu durum, boğalar ve ayılar arasında Bitcoin’in 25.902 dolarlık bir sonraki yönsel hareketi konusunda netlik olmadığını gösteriyor. Analist CryptoCon, Bitcoin’in Kasım 2024’te bir sonraki boğa koşusunun başlangıcına kadar “orta döngü sükunetinde” kalabileceğini söylüyor. Benzer şekilde ARK Invest de bir raporunda, faiz oranları, gayrisafi yurtiçi hasıla tahminleri, işsizlik ve enflasyon gibi çeşitli makroekonomik sorunlar nedeniyle kripto para birimlerinin 2023’ün geri kalanında rüzgarlarla karşılaşmaya devam edebileceğini belirtiyor.

Günlük kripto para piyasası performansı. Kaynak: Coin360

Eylül ayında ise boğalar, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun çeşitli Bitcoin spot borsa yatırım fonu (ETF) başvurularına ilişkin kararını yakından takip edecek. Buna ek olarak, spot Ether ETF yarışı da VanEck ve ARK Invest’in başvurularıyla 6 Eylül’de resmen başladı. Bloomberg ETF analisti James Seyffart, önümüzdeki birkaç gün içinde daha fazla Ethereum ETF başvurusu bekliyor.

BTC, ETH, BNB, XRP ve ADA analizi

Bitcoin (BTC) fiyat analizi

Bitcoin 7 Eylül’de 26.419 dolarlık 20 günlük üssel hareketli ortalamaya (EMA) ulaştı. Ancak boğalar bu engeli aşamadı. Bu durum, ayıların 20 günlük EMA’yı şiddetle koruduğunu işaret ediyor. Ancak, ayıların 24.800 dolarlık önemli desteğe meydan okuyamaması, satışların daha düşük seviyelerde azaldığını gösteriyor

Göreceli güç endeksi (RSI) pozitif bir sapma oluşturmaya çalışıyor. Bu da düşüş momentumunun zayıfladığını gösteriyor. İlk güç işareti 20 günlük EMA’nın üzerinde bir kırılma ve kapanış olacaktır. Bu da 28.143 dolara doğru sürekli bir toparlanmanın yolunu açacaktır. Aksine, 24.800 dolar desteği parçalanırsa, BTC’nin düşüş trendine başlaması mümkün. 24,000 dolarda küçük bir destek var. Ancak düşüşü durduramayabilir. BTC’nin sonunda 20.000 dolardaki çok önemli bir desteğe ulaşması mümkün.

Ethereum (ETH) fiyat analizi

Ether, 20 günlük EMA (1.668 dolar) ile 1.626 dolarlık zorlu destek arasında dar bir aralıkta işlem görmeye devam ediyor. Boğaların 20 günlük EMA’daki genel engeli aşamaması, bir kırılma riskini artırıyor.

ETH’nin 1.626 doların altında 17 Ağustos’taki gün içi en düşük seviyesi olan 1.550 doları yeniden test etmesi mümkün. Alıcıların bu seviyeye kadar olan düşüşü şiddetle satın alması olası. Çünkü desteği kırarsa ETH’nin 1.368 dolara kadar düşmesi muhtemel. Boğalar için zaman tükeniyor. Çöküşü önlemek istiyorlarsa, önce fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarmaları ve ardından 50 günlük basit hareketli ortalama (SMA) olan 1.762 dolara yükselmeye çalışmaları gerekecek. Bu da ETH’nin birkaç gün daha 2.000 dolar ile 1.626 dolar arasında seyretme olasılığını artırır.

Binance Coin (BNB) fiyat analizi

Boğalar 6 Eylül’de BNB’yi 220 dolarlık kırılma seviyesinin üzerine çıkarmaya çalıştı. Ancak ayılar buna yanaşmadı. Bu da satıcıların 220 dolar seviyesini dirence çevirmeye çalıştığını gösteriyor.

211 dolarda küçük bir destek var. Ancak ayılar fiyatı bunun altına çekerse, BNB’nin 200 dolar psikolojik seviyesine ulaşması mümkün. Bu seviyenin boğalar tarafından sağlam alımları çekmesi muhtemel. Fiyat bu destekten toparlanırsa, BNB’nin bir süre 200 ila 220 dolar arasında konsolide olacağını gösterecektir. Bu varsayımın aksine, fiyat mevcut seviyeden yukarı döner ve 220 doların üzerine çıkarsa, daha düşük seviyelerde birikim olduğunu gösterecektir. Bu da düşüş trendi çizgisine doğru bir toparlanma başlatması olası.

Ripple (XRP) fiyat analizi

Boğalar 6 Eylül’de XRP’yi 0,50 doların altında satın aldı. Ancak güçlü bir toparlanma başlatılamaması daha yüksek seviyelerde talep eksikliğine işaret ediyor.

Ayılar, fiyatı 0,50 doların altına çekerek pozisyonlarını daha da güçlendirmeye çalışacak. Eğer bunu başarırlarsa, XRP’nin bir sonraki ana destek olan 0,41 dolara kadar düşmesi mümkün. Bu düşüşün hızlı olması muhtemel. Çünkü 0,50 dolar ile 0,41 dolar arasında büyük bir destek yok. Aksine, fiyat bir kez daha mevcut seviyeden yukarı dönerse, boğaların 0,50 doları desteğe çevirmeye çalıştığını gösterecektir. 20 günlük EMA’nın üzerinde bir kırılma olursa, XRP bir süre daha 0,50 ila 0,56 dolar arasında salınır.

Cardano (ADA) fiyat analizi

Cardano 6 Eylül’de ve 7 Eylül’de boğalar ve ayılar arasındaki kararsızlığı gösteren bir Doji mum çubuğu formasyonu oluşturdu.

Aşağı doğru eğimli 20 günlük EMA (0,26 dolar) ve negatif bölgedeki RSI, aşağı yönlü bir kırılma olasılığını artırıyor. Fiyat 0,25 doların altına düşerse, ADA’nın 0,24 dolarlık kritik desteğe düşmesi mümkün. Yukarı yönde, ayılar 20 günlük EMA yakınındaki ilerlemeyi defalarca durdurdu. Dolayısıyla, bu dikkat edilmesi gereken önemli bir seviye haline geliyor. Boğalar fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine zorlarsa, ADA’nın 0,28 dolarlık genel dirence ulaşması muhtemel.

DOGE, SOL, TON, DOT ve MATIC analizi

Dogecoin (DOGE) fiyat analizi

Boğalar 6 Eylül’de DOGE fiyatını 20 günlük EMA’nın (0,06 dolar) üzerine çıkarmaya çalıştı. Ancak ayılar yerlerini korudu.

DOGE

DOGE fiyatı 20 günlük EMA ile 0,06 dolarlık yatay destek arasında sıkışmış durumda. Fiyat bir aralıkta işlem gördüğünde, kırılmanın yönünü tahmin etmek zordur. Ancak aşağı eğimli 20 günlük EMA ve 40’a yakın RSI ayılara bir kenar sinyali veriyor. 0,06 doların altında DOGE fiyatının 0,055 dolara kadar inmesi olası. Bu olumsuz görüş, boğaların DOGE fiyatını 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarması ve sürdürmesi halinde yakın vadede geçersiz olur. Böyle bir hareket, 0,07 dolara ve nihayetinde 0,08 dolara daha güçlü bir toparlanmanın başladığını gösterecektir.

Solana (SOL) fiyat analizi

Solana, 14 dolar ile 27,12 dolar arasındaki geniş aralıkta kademeli olarak düzeltme yapıyor. Ayılar, 20 günlük EMA’ya (20,53 dolar) kadar olan rahatlama rallilerini satıyor. Bu da duyarlılığın olumsuz olmaya devam ettiğini gösteriyor.

DOGE

Boğaların fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarmadaki tekrarlanan başarısızlığı, en az direnç yolunun aşağı yönde olduğunu gösteriyor. Ayılar fiyatı 19 dolarlık acil desteğin altına çekerse, SOL’un 18 dolara ve ardından 16 dolara düşmesi mümkün. Bu arada, boğaların başka planları olması muhtemel. Fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarmaya çalışacaklar. Başarılı olurlarsa, SOL’un 22,30 dolarlık genel dirence ulaşması olası. Bu, ayıların savunması için önemli bir seviye. Çünkü bunun üzerinde bir kırılma, 26 dolara potansiyel bir ralli için yolu açabilir.

Toncoin (TON) fiyat analizi

Toncoin (TON) 6 Eylül’de bir toparlanma denedi. Ancak 7 Eylül mum çubuğundaki uzun fitil ayıların rallilerde satış yapmaya devam ettiğini gösteriyor.

DOGE

20 günlük EMA (1,68 dolar) kısa vadede göz önünde bulundurulması gereken kilit seviye olmaya devam ediyor. Eğer fiyat 20 günlük EMA’dan toparlanırsa, boğalar TON’u tekrar 2,07 dolarlık genel direncin üzerine çıkarmaya çalışacaktır. Aksine, fiyat 20 günlük EMA’nın altına düşerse, traderların agresif bir şekilde kar rezervasyonu yaptığını gösterecektir. Aşağı yönde ilk durak, 1,53 dolarlık kırılma seviyesinde. Bunun ardından ikinci durak 50 günlük SMA’da (1,44 dolar).

Polkadot (DOT) fiyat analizi

Ayılar 6 Eylül’de Polkadot’u 4,22 dolardaki güçlü desteğin altına çekti. Ancak mum çubuğundaki uzun kuyruktan da görüldüğü gibi daha düşük seviyeleri koruyamadılar. Bu, daha düşük seviyelerde alım yapıldığını gösterir.

DOGE

Ancak, boğalar momentumu koruyamadı ve fiyatı 20 günlük EMA’ya (4,41 dolar) çıkaramadı. Bu da her küçük rallinin satıldığını gösteriyor. Ayılar fiyatı 4,22 dolarlık önemli desteğe geri çekti. Bu desteği kırarsa, DOT’un 4 dolarlık psikolojik desteğe düşmesi olası. Boğalar geri dönüş yapmak istiyorsa, fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarmak zorunda kalacaklar. Bunu yaparlarsa, DOT’un düşüş trendi çizgisine yükselmesi muhtemel. Bu, göz önünde bulundurulması gereken kilit seviye. Çünkü bunun üzerinde bir kırılma, düşüş trendinin sona erdiğine işaret eder.

Polygon (MATIC) fiyat analizi

Alıcılar son üç gün boyunca Polygon’u 20 günlük EMA’nın (0,56 dolar) üzerine çıkarmaya çalıştı. Ancak ayılar yerlerini korudu. Bu, traderların küçük rallilerde satış yaptığını gösteriyor.

Ayılar, fiyatı 0,53 dolarlık yakın desteğin altına çekmeye çalışacak. Bunu başarırlarsa, MATIC’in 0,50 dolarlık hayati desteğe düşmesi mümkün. Boğaların bu seviyeyi güçlü bir şekilde korumaları bekleniyor. Çünkü bunun altında bir kırılma, kapıları 0,45 dolara daha fazla düşüş için açabilir. Boğaların, düşüş baskısının azaldığını göstermek için fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine itmesi ve sürdürmesi gerekecek. Bu da ayıların tekrar güçlü bir savunma yapabileceği 0,64 dolara doğru bir toparlanma başlatabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2